Akoestisch systeemplafond, waar wordt het voor gebruikt?

Wanneer je op kantoor werkt, zal je het probleem herkennen, je kan je niet goed concentreren omdat het erg rumoerig is. Je hoort je collega’s praten, de telefoon afgaan, je hoort mensen typen op hun toetsenbord, etc. Projectontwikkelaars besteden hier vaak niet veel aandacht aan, dus is het aan jou om zelf met een oplossing te komen om het geluid te dempen. Een perfecte oplossing is een akoestisch systeem plafond. Een goede akoestiek zorgt ervoor dat het geluid binnen een ruimte minder wordt en zorgt er ook voor dat het geluid zich niet verder verspreid in het gebouw. Hierdoor zal de concentratie op de werkvloer aanzienlijk worden verbeterd. Als alle omgevingsgeluiden minder worden is het een stuk makkelijker om je te kunnen concentreren. Ecophon is een van de meest bekende producenten voor een akoestisch systeem plafond.

Diverse akoestische plafonds

Een systeemplafond bestaat uit twee onderdelen. Het frame en de platen die in het frame worden gelegd. Ecophon plafondsystemen zijn gemaakt van glaswol met een poreuze structuur en kunnen op verschillende soorten hangende structuren worden geïnstalleerd: open, gesloten en semi-gesloten.

Een eenvoudige manier om het geluid zo goed mogelijk te dempen is om een conventionele gipsplaatcoating te installeren. Daarnaast wordt ook minerale wol gebruikt.

Systeemplafond voor thuis

Naast dat een systeemplafond vaak wordt gebruikt voor kantoor of voor bedrijven, zijn Ecophon akoestische plafonds ook acceptabel in woonwijken. Het materiaal is niet-toxisch, veroorzaakt geen allergieën en is brandveilig. Bovendien zijn de plafondplaten resistent tegen schimmels waardoor een systeemplafond zelfs in kinderkamers kan worden gemonteerd. Vanwege resistentie tegen luchtvochtigheid kunnen de akoestische platen ook gebruikt worden in fitnessruimtes, sauna’s of badkamers. Geïnteresseerd in een systeemplafond? Ecophon plafond bestellen bij Systeemplafonds.nl is gemakkelijk en super voordelig. Kijk op de website en neem contact op met de klantenservice voor meer informatie en persoonlijk advies.