De gezondheidsvoordelen van Kurkuma

Kurkuma komt regelmatig voor in de Oosterse keuken. Het is familie van gember en naast dat kurkuma erg kleurrijk is voegt het ook nog een lekkere smaak toe. Veel mensen weten niet dat kurkuma erg gezond is. Het product is geen geneesmiddelen maar een voedingssupplement. Dagelijks een kleine hoeveelheid kurkuma doet wonderen. Hieronder lees je waarom.

Ontstekingsremmer

De ontstekingsremmende stof in Kurkuma is curcumine. Dit zorgt ervoor dat zwellingen en pijn in het lichaam tegengegaan wordt. Vooral voor ziektes zoals reuma, artrose en artritis kan het dienen als een wondermiddel. Daarnaast zijn er ook onderzoeken die erop wijzen dat curcumine de ontwikkelingen van kankertumoren vermindert en het risico op hart- en vaatziekten verlaagt.

Spierpijn

Kurkuma kan ervoor zorgen dat sporters minder last hebben van spierpijn of kunnen het voorkomen. Daarnaast kan kurkuma ervoor zorgen dat spierschade sneller wordt hersteld. Deze spierpijn is namelijk ook een gevolg van stress en ontstekingen, klachten waartegen de werking van kurkuma al eerder werd aangetoond.

Gewichtsverlies

Curcumine zou volgens onderzoek ook goed werken bij behandelingen van obesitas gerelateerde chronische ziektes. Curcumine onderdrukt de ontwikkeling angiogenese in het vetweefsel en zorgt dus voor een lager vetpercentage in het lichaam om gewichtstoename te voorkomen.

Spijsvertering

Kurkuma kan ook spijsvertering ondersteunen en maag-en darmklachten zoals buikpijn, maagzuur en een opgeblazen gevoel verminderen. Aangezien kurkuma ontstekingen in de darmwand tegengaat, kan het ook belangrijk zijn bij het prikkelbaredarmsydroom of de ziekte van Crohn.

Verminderd depressieve klachten

Kurkuma bevorderd de productie van stofjes in je lichaam die depressies kunnen bestrijden. Daarnaast kan kurkuma ook de aandacht en het geheugen aanzienlijk verbeteren.

Kurkuma kopen

Je kan kurkuma heel erg makkelijk verwerken in gerechten door het vers te kopen of in een poedervorm. De kurkuma specialist heeft veel kennis van zowel kurkuma als van curcumine. De producten in het assortiment zijn zorgvuldig uitgekozen. Kurkuma kopen kan je dus het beste doen bij de kurkuma specialist