keramische spoelbak

De voor- en nadelen van een Keramische spoelbak

Wie zich in keukens verdiept, houdt zich bezig met de indeling, de apparatuur, de kleur, de fronten en of er een kookeiland in past. Maar heb je wel eens gekeken naar spoelbakken? Een keramische spoelbak is echt prachtig en past in elke keuken. We laten je hier weten welke eigenschappen het materiaal heeft.

Of je nu een keuken hebt met een klassieke uitstraling of eentje die landelijk of modern is, een keramische spoelbak past daar altijd bij.

Keramische spoelbakken zijn krasvast en hittebestendig en dat maakt het materiaal geschikt voor in keukens. Bovendien zijn ze makkelijk schoon te maken door het gladde oppervlak. Wel zo hygiënisch.

Hard als steen

Keramiek is eigenlijk porselein en aardwerk samen. Onder hoge druk worden deze met elkaar gemengd. Daaroverheen gaat een harde glazuurlaag. Dat maakt het keramiek hard ‘als steen’.

Ze worden afgewerkt in wit, maar het kan ook in andere kleuren. Dat zie je niet zo vaak, maar geel- en grijstinten zijn een mogelijkheid. Het kan zelfs in zwart.

De voordelen zetten we nog even voor je op een rij:

-past in ieder keukeninterieur

-krasbestendig

-hittebestendig

-hygiënisch

-chemische schoonmaakmiddelen deren keramiek niet

-heeft een stoere look

-stijlvol

De nadelen:

-keramiek is gevoelig voor scheuren en barstjes. Als je er iets in laat vallen van een flink gewicht kan het glazuur beschadigen of er springt een stukje vanaf. Of er ontstaat een scheur.

De kosten:

-tussen de 500 en 700 euro, afhankelijk van het model (enkel of dubbel etc.)

Wist je dat

Wist je trouwens dat een keukenwerkblad ook in keramiek uitgevoerd kan worden? Informeer eens bij een speciaalzaak. Daar kunnen ze je over alle ins- en outs van zo’n werkblad informeren. Het geeft een robuuste look, alsof het steen is. Maar lichter dan natuursteen of beton en dat biedt andere mogelijkheden.