En nu is het tijd om er jouw huis van te maken

Heb je onlangs een huis gekocht? Of kijk je rond in je woning en vraag je je af wie hier eigenlijk woont? Veel mensen zijn de afgelopen maanden druk geweest met de dingen die echt gedaan moesten worden. Daardoor is de eigenheid in het huis achtergebleven. Meubels die nog prima functioneren, maar die eigenlijk wel vervangen mogen worden. Een kleurenpallet uit de lente van 2017 en de accessoires die door de jaren verzameld zijn als verjaardagscadeaus. Je kent het wel. Maak daarom deze maand nog tijd om er weer je eigen huis van te maken.

Durf kritisch te zijn

Grote kans dat je bepaalde elementen graag wilt bewaren, omdat je die van iemand gekregen hebt. Of een meubelstuk dat moet blijven staan omdat je die stoel al honderdzevenenveertig jaar hebt. Maar zo werkt het niet. Kijk eens kritisch rond in je huis. Welke elementen passen eigenlijk niet meer in je woning? Waar ga je naar op zoek om je eigen stijl weer terug te laten komen in huis en waar houd je eigenlijk écht van?

Weet je echt niet waar je moet beginnen? Ga dan rigoureus aan het werk. Haal alles je huis uit en begin helemaal opnieuw met inrichten. Eerst inspiratie opdoen bij de woonboulevard, het lokale winkelcentrum of maakjeeigensfeer.nl is uiteraard ook een prima begin, omdat je dan beter weet wat je kunt vervangen.

Hoe zit jij eigenlijk met je harde eisen?

Veel mensen richten de ruimtes opnieuw in en komen er vervolgens achter dat ze alsnog niet helemaal tevreden zijn over het effect. Dit heeft te maken met het accepteren van de eisen die achteraf gezien helemaal niet hard zijn. Wat we hiermee bedoelen: die muur die in de weg staat, die kan er gewoon uit wanneer het geen draagmuur is. En je kunt echt wel een bad in de badkamer kwijt wanneer je de douchecabine eruit gooit en vervangt door een douchegordijn.

Harde eisen zijn vaak alleen de draagmuren en de natte ruimtes die natte ruimtes moeten blijven. Verder kun je vaak veel meer dan je denkt, zeker wanneer je kiest voor goede materialen om nieuwe oplossingen te vinden. Informeer gerust eens bij de lokale bouwmarkt (daar zijn de mensen voor aangenomen) of kijk eens bij Superflink wanneer je ook werk wilt maken van het aantal stopcontacten, de groepenkasten of andere uitdagingen waar je niet direct antwoord op hebt. 

Een echt thuis

Maak je van je huis weer een thuis en stroop de mouwen eens op. De kans is groot dat je na het lezen van ons artikel een goed idee hebt over waar je wilt beginnen. Pak pen en papier, schrijf je ideeën op en regel alvast een aantal sterke mannen dit weekend zodat je ook echt de eerste meters alvast kunt maken. Dan weet je immers zeker dat er iets gedaan gaat worden!