Hoe creëer je een Ibiza woning?

Ben jij ook een Ibiza fan en wil je het liefst 24/7 het relaxte Ibiza gevoel hebben? Ongedwongen en ontspannen in je eigen huis? Wij geven je tips hoe je je woning kunt om richten tot een ware Ibiza droom. Lees verder hoe je de ultieme Ibiza-look in je huis creëert.

De basis is wit

Begin met een witte basis. Je ziet dat er veel hout en natuurlijk kleuren gebruikt worden in Ibiza thema’s. Zorg dat je typische witte binnen en buitenmuren hebt gemaakt van leem of met een leemafwerking. Deze structuur geeft een zachte en natuurlijk uitstraling en dat is wat je wilt bereiken als je een woning in Ibiza style wilt.

Hout, hout en meer hout

Typisch voor huizen op Ibiza zijn houten plafonds met grove balken van robuust hout. Je ziet veel hout terugkomen ook in de meubels en afwerkingen. Daken van veranda’s of terras worden vaak gemaakt met takken of gedroogde grote palmbladeren. Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om een houten plafond te maken, gebruik in dat geval gewoon veel hout als afwerking, overkapping of de veranda.

Kralen

Wil je tussen al dit wit en aardtinten, toch wel kleur? Werk dan bijvoorbeeld je bloempotten af met kralen. Of gebruik leuke kussen met kralen en flosjes, dit past helemaal in het Ibiza thema. Weet je niet waar je kralen kunt kopen? Kijk dan eens naar de kralen groothandel. Hier vindt je een groot aanbod aan verschillende kralen voor sieraden, maar deze zijn natuurlijk ook te gebruiken voor accessoires.

Bohemian of ibiza

Bohemian en Ibiza kunnen goed gecombineerd worden, echter er zit wel een verschilletje tussen. Vaak is de Ibiza look wat strakker en wordt er meer gebruik gemaakt van natuurlijk tinten. Terwijl bij bohemian een bonte mix van verschillende materialen en kleuren wordt gebruikt. Zo zie je deze bohemian look vaak terugkomen in accessoires en vloerkleden.

Welke planten kun je het beste gebruiken?

Planten als cactussen, palmbomen, vetplanten en felgekleurde bloemen passen goed in het Ibiza thema.