Hoe jij de juiste bank kiest

Elk product dat jij voorbij ziet komen of ziet op een webshop, is allemaal geselecteerd op de trends en ontwikkelingen van dat jaar. Kan ook dat sommige webshops/meubelzaken een bepaalde stijl hebben en die ook behouden. Een aantal handige tips om over na te denken wanneer je op zoek bent naar een hoeksalon.

#1 welke soorten armen vind jij cool?

Over het algemeen geldt: hoe ronder de arm, hoe traditioneler de hoeksalon. Voor een moderne keuze die ook behoorlijk tijdloos is, probeer dan een sofa in smokingstijl, met rechte armen op dezelfde hoogte als de rug van de bank. Het is de LBD van gestoffeerde stoelen, het past goed bij elke kamerstijl.

#2 Sectioneel of stand-alone? Ik kan niet beslissen

Denk na over je intenties voor de ruimte. Als het meer een formele woonkamer is -een stijlvolle plek om af en toe te entertainen kun je beter af zijn met een losse bank, die een strakker, betere lijn heeft. Een doorsnede is zo ruim en uitnodigend dat het de neiging heeft om casual te schreeuwen (geweldig om te loungen, tv te kijken, te dutten of spelletjes te spelen rond de salontafel).

#3 Ik kinderen en huisdieren. Welke stof moet ik kiezen?

Katoenfluweel is in wezen niet te falen. Het is zacht en draagt goed. Ga voor een vlek camoufleerpatroon in een donkere kleur als je geen ‘niet eten op de bank’- regel in je huis wilt. Vermijd chenille, die zich na verloop van tijd uitrekt en vervormt.

#4 schuim- of verenvulling? Wat is het vershil?

Een mix is ideaal. IN plaats van all-down (duur, geneigd om er klonterig uit te zien) of volledig schuim (veerkrachtig maar stijf gevoel), probeer schuimkussens met verenwraps. Dit zorgt voor de juiste balans tussen structuur en zachtheid, en het is ook een betaalbare keuze.

#5 ik heb een kleine hoeveelheid wandruimte

Weersta de love seat. Het is bedoeld voor twee, maar aangezien het niet super breed is, gebeurt dat nooit echt. Kies daarom vaak toch voor een grotere bank, zodat er altijd genoeg plaats is.