Hoe kies je de juiste eettafel voor je huis?

De beste eettafel voor u zal er een zijn die werkt voor uw budget, solide gebouwd is, past in uw ruimte en een stijl heeft waar u jaren van zult houden. Er zijn enkele kernfactoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een goede eettafel.

Wees in de eerste plaats op uw hoede voor trends. Naast betaalbaarheid en een tijdloze stijl zijn stabiliteit en constructie belangrijk om naar te kijken bij het inspecteren van tafels in meubelzaken. Denk na over hoe het voelt om aan een van die tafels te zitten, of het langdurig comfortabel zal zijn, en onderzoek vloermodellen op tekenen van slijtage. Zoek naar inkepingen en krassen die kunnen aangeven hoe de tafels zouden doorstaan ​​bij serieus gebruik thuis.

Afgezien van de basis, zijn hier enkele extra tips die u kunt controleren voordat u uw portemonnee opent.

Gebruik een meetlint

De belangrijkste regel: uw tafel moet in uw eetruimte passen! Maar een eettafel is een bedrieglijk groot meubel, en u moet ook rekening houden met de ruimte eromheen. Naast de voetafdruk van de tafel, wil je ademruimte aan alle kanten – en meer is beter – om comfortabel op een stoel te zitten en door de ruimte te bewegen.

Overweeg uw behoefte voor het kiezen van een vorm

Een tafel kopen is nog best lastig, aangezien de keuze aan vormen erg groot is. Vierkante en rechthoekige tafels zijn de meest voorkomende, dus u zult daar een groter aantal keuzes vinden met stijlen, maten en uitbreidbare opties. Maar een ronde of ovale tafel kan je wat meer ruimte geven om te bewegen, omdat het de hoeken afsnijdt maar toch een goed oppervlak heeft. Voor nauwere, rechthoekige ruimtes is het ovaal misschien de beste optie.

Kies het juiste materiaal

Het kiezen van het materiaal voor uw eettafel kan moeilijk zijn. Je moet een evenwicht vinden tussen prijs, zorggemak en je persoonlijke stijl om de juiste te kiezen, en een tafel die niet goed past bij een van deze kan een aankoopbeslissing betekenen waar je later spijt van krijgt. Hier zijn de meest voorkomende materialen en waar u rekening mee moet houden:

  • Hout: massief hout is een klassiek materiaal omdat het duurzaam en gemakkelijk te repareren is. Grenen, acacia, mango en teak zijn populaire, goedkopere opties.
  • Metaal: metaal, inclusief roestvrij staal, messing, zink en gelakte of geverfde versies hiervan, wordt vaker gebruikt voor tafelonderstellen dan tafelbladen. Metaal is duurzaam en niet gemakkelijk beschadigd.
  • Glas: glazen tafelbladen kunnen heldere, matte of getinte versies bevatten. Ze zijn relatief goedkoop en kunnen een gevoel van ruimte en openheid creëren.