tuinkussen.nl

Hoe maak je je tuin duurzaam?

Duurzaamheid staat tegenwoordig hoog in het vaandel. De aarde warmt steeds meer op en vele fabrikanten denken aan het verduurzamen van hun producten. Denk maar eens aan elektrische auto’s of energie die opgewekt is door windmolens. In Nederland zijn we er steeds meer mee bezig. We willen onze nabestaanden natuurlijk ook een schone en milieuvriendelijke aarde achter laten. Heb je zelf ook al stappen ondernomen om duurzamer te leven? Lees hieronder wat je kunt doen om je tuin duurzaam te maken.

1.      Regenwater opvangen

Door regenwater op te vangen bespaar je tientallen euro’s. In Nederland valt er (zoals iedere Nederlander wel weet) genoeg regenwater in een jaar. Door regenwater op te vangen bespaar je enorm veel water. Je kunt regenwater opvangen met een regenton. Je kunt hierbij kiezen voor een houten regenton. Een regenton ziet er ook nog eens leuk uit in je tuin! In de zomer kun je het water uit de regenton gebruiken om je planten water te geven. Erg duurzaam dus!

2.      Bestrating aanpassen

Pas je bestrating aan voor een betere waterafvoer. Wanneer je tuin vol met tegels ligt dan komt al het regenwater in het riool terecht. Het gevolg hiervan is een overbelaste riolering bij regenval. Het is dus een goed idee om het regenwater te leiden naar je grond. Hierdoor blijft het grondwater en de riolering op peil. Hierdoor hoef je tevens je planten minder vaak water te geven. Nu is de vraag nog: Hoe leid je het regenwater naar je grond? Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Gebruik in plaats van tegels bijvoorbeeld eens tuintegels of sierschors.

3.      Kies voor duurzame tuinkussens

Bij tuinkussen.nl produceren ze hun eigen tuinkussens waarbij ze gebruik maken van duurzame materialen. Je kunt hier zitkussens en rug kussens bestellen voor ieder tuinmeubel. Ze produceren namelijk tuinkussens op maat. Heb je bijvoorbeeld zelf een lounge set gemaakt van gerecyclede pallets, dan kun je de duurzame kussens hiervoor op maat laten maken.

4.      Tuinlampen op zonlicht

Voor de verlichting van je tuin kun je voor duurzame tuinlampen kiezen die werken op zonlicht. Je hebt hiervoor geen elektriciteit nodig en kabels leggen is dus ook niet nodig. Deze duurzame tuinlampen besparen je geld en hiermee houd je ook nog eens rekening met het milieu.

5. Verwarmen

Heb je een tuinhuisje, dan zou je deze kunnen verwarmen met een pelletkachel. Een pelletkachel is een duurzame vorm van verwarmen. Een pelletkachel wordt verwarmd door een biomassa product, namelijk houtpellets. Deze kachels zijn electronisch in te stellen, zorgen voor een aangename warmte en branden zeer zuinig. Overweegt u om te investeren in een pelletkachel, dan heeft u ook nog recht op een interessante subsidie. Een kachelspecialist kan u hier meer over vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *