Hoe werkt spiegelverwarming precies?

Je hebt vast en zeker een spiegel in de badkamer. Maar herken je ook het probleem dat als je na het douchen jezelf in de spiegel wilt bekijken, dat dit simpelweg niet lukt vanwege de beslagen spiegel. Heel lastig, maar wat doe je dan? Gelukkig is er tegenwoordig voor bijna alles een oplossing. Zo ook de spiegelverwarming, maar wat houdt dat eigenlijk in?

Montage van de spiegelverwarming

Om te voorkomen dat je spiegel aanslaat, kan je ervoor kiezen een spiegelverwarming aan te schaffen. Dit kan je bijvoorbeeld kopen bij Glasdiscount. De spiegelverwarming plaats je met een plakstrip achter de spiegel. Sluit de spiegelverwarming daarna aan op het lichtnet, zodat hij goed kan functioneren. Als de spiegelverwarming aanstaat, heb je het grote voordeel dat je na het douchen of badderen toch nog gebruik kan maken van de spiegel. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het feit dat je je niet kan opmaken of scheren.

Houdt hier rekening mee

Wanneer je een spiegelverwarming koopt, hoeft deze niet exact even groot te zijn als dat je huidige spiegel is. Als je de helft tot twee derde van de spiegel oppervlakte kan bedekken is dit meer dan voldoende. De afmetingen van je spiegelverwarming zijn dus erg bepalend, bekijk hier of het voldoet aan jouw spiegel waarvoor het bedoelt is. Laat je anders eerst goed informeren voordat je er een aanschaft, want dat voorkomt een miskoop.

Goed om te weten

De spiegelverwarming is verder niet meer zichtbaar als je gebruik maakt van de spiegel. Hij doet zijn werk achter de spiegel, dus dat is ook weer een pluspunt. De verwarmingsplaten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waardoor er altijd een is die bij jouw spiegel in de badkamer past. Ben je er nog niet zeker van of het iets voor jou is, test het dan eens uit bij vrienden, familie of in een hotel. Zo kan je het zelf ervaren.

Eenmaal een spiegelverwarming geactiveerd in de badkamer? Dan kan je vanaf nu ongestoord jezelf optutten, scheren of bekijken terwijl een ander net gedoucht heeft. Ook de oude doekjes kan je laten liggen, want jouw spiegel zal niet meer aanslaan!