Houten jaloezieen vs. Bamboe jaloezieen: welke kies je?

Je bent er inmiddels over uit. Het worden jaloezieen. En dan het liefst ook van hout, want dat heeft toch wel een hele luxe uitstraling. Maar dan wordt je weer voor de volgende vraag gezet: welk type houten jaloezieen op maat worden het? Ga je voor Abachi, Lindenhout of zijn jaloezieen van bamboe meer jouw ding? Wij zetten alle soorten hout voor je op een rijtje, zodat de keuze hopelijk wat makkelijker wordt! 

1. Houten jaloezieen van Lindenhout

De meeste jaloezieen op de markt worden gemaakt van Lindenhout. Zo ook de houten jaloezieen van Mijnhoutenjaloezieen.nl. Juist omdat dit hout makkelijk te bewerken is, maar toch ook heel sterk en kwalitatief hout is, wordt dit hout veel toegepast. Het heeft ook geen houtnerf, waardoor de horizontale lamellen eenvoudig te coaten zijn in verschillende kleuren. Denk aan wit, zwart, antraciet en taupe. En nog een voordeel: dit type hout is – vergeleken met de andere typen hout – erg budgetproof! 

2. Houten jaloezieen van Abachi hout

Abachi hout is een stuk minder bekend, maar als je eenmaal ziet wat voor karakter dit hout heeft.. Dan ben je gelijk verliefd. In Abachi houten lamellen zit namelijk een duidelijke houtnerf, waardoor de uitstraling van je nieuwe jaloezieen ook direct stoerder en robuuster wordt. Toch geeft het ook een extra klassieke en luxe touch aan je interieur. En het leuke: geen enkele lamel is hetzelfde, dus het zal nooit vervelen! 

3. Houten jaloezieen van bamboe

Als derde en laatste optie zijn er ook nog houten jaloezieen op maat die gemaakt zijn van bamboe. Bamboe is een sterk type hout, waardoor je nieuwe jaloezie nog jarenlang mee gaat. Een bijkomend voordeel: de lamellen van bamboe jaloezieen zijn dunner dan de lamellen van standaard houten jaloezieen. Hierdoor is je pakkethoogte (de hoogte van de bovenbak en alle lamellen op elkaar gestapeld) een stuk kleiner. Zo kun je ze makkelijk boven een deur of openslaand raam plaatsen. 

Tip: vooral bij horizontale lamellen met houtnerf is het echt aan te raden om kleurstalen aan te vragen. De kleur op je beeldscherm kan namelijk altijd iets afwijken van het origineel.