Tips om meer groen op kantoor te hebben

Groen aan de muur is een essentieel onderdeel van een kantoor. Ze verhogen onder meer de medewerkerstevredenheid. Een hele muur vol planten maakt het zoveel meer! Maar dat is niet het enige dat groen aan de muur doet. Planten dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat op kantoor, zorgen voor minder ziekteverzuim en een hogere luchtvochtigheid. Hoe meer planten, hoe beter!

Uitzicht op groen verlaagt het stressniveau van bureauwerkers. Een kantoor midden in het bos is leuk, maar vaak niet geschikt voor de meeste organisaties. Groen toevoegen aan het interieur is een goed alternatief. Mensen zijn het gelukkigst als ze dicht bij de natuur zijn. We hebben een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Groene muur

De plantenwand biedt alle voordelen van buiten. Een groene wand kan bijna overal opgehangen worden, groot of klein. De muur is gemaakt van echte planten en zorgt voor een natuurlijke en levendige sfeer in elke kamer.

Mosmuur

Moswanden zijn niet alleen indrukwekkend, maar geven de muur ook een luchtig effect. Het mos is verzadigd met milieuvriendelijke glycerine, wat ervoor zorgt dat het mos zijn kleur behoudt. Een mosmuur heeft geen water nodig en kan op bijna alle locaties worden gemaakt. Door het geluidsabsorberende effect van mos is het ook een goede oplossing om de akoestiek in lawaaierige ruimtes te verbeteren.

Live picture

Een live picture is een levend schilderij van planten. De lijst bevat een geïntegreerd watervoorzieningssysteem met een reservoir. Dit zorgt ervoor dat de planten vier tot zes weken van water worden voorzien. Het frame is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan aan de muur worden gemonteerd.

Biomontage

Wil je meer zicht op de natuur aan de muur? Bio Montage is hiervoor perfect. Wissel moswanden met schorspanelen, gerecyclede kokospalm en lichtstenen panelen. Deze laatste zijn gemaakt van een combinatie van natuursteen en hars en zijn daardoor eenvoudig en gemakkelijk te installeren.

Door deze duurzame en natuurlijke materialen te combineren, krijg je eindeloze ontwerpmogelijkheden. Materialen hebben geen onderhoud, verlichting of water nodig en kunnen ook in een donker kantoor worden opgehangen. Bio Montage kan ook gemonteerd worden op een frame, enkelzijdig of dubbelzijdig.