Tips voor het winterklaar maken van uw trampoline

Als je op zoek bent naar trampolinetips voor de winter of hoe je in de winter met je trampoline moet omgaan, lees dan verder voor alles wat je moet weten. Een paar factoren moeten in aanmerking worden genomen bij het winterklaar maken van trampolines en het hangt van een paar dingen af. Ten eerste, waar je woont en ten tweede, wat voor soort trampoline je hebt. Sommige merken beschikken over duurzaamheid in elk seizoen (zoals een Etan trampoline), waar andere modellen als je de levensduur wilt garanderen, je het moet beschermen en opslaan voor barre weersomstandigheden.

Moet je een trampoline in de winter demonteren?

Als je wilt weten hoe je je trampoline in de winter moet opslaan en voldoende opslagruimte hebt, dan is het antwoord waarschijnlijk ja, je moet je trampoline in de winter demonteren. Maar niet iedereen heeft een lege garage om alle onderdelen op te slaan en niet iedereen heeft een klimaat dat vereist dat het volledig wordt opgeborgen in de winter. De meeste trampolines zijn duurzaam en gemaakt van roestbestendig materiaal, dus je kunt een paar kleine dingen doen om het schoon en veilig en in goede staat te houden voor de komende jaren!

Hoe maak je een trampoline winterklaar

Verwijder de framematten en bewaar ze binnen in een schone en droge ruimte. Veeg ze af met een zachte reinigingsoplossing om eventueel boomsap of buitenresten ervan te verwijderen en laat ze volledig drogen.

Verwijder het net van de behuizing wanneer je de trampoline winterklaar maakt. Je kunt alle buitenresten met dezelfde reiniger wassen. Verwijder ook het springkussen en bewaar het op een koele, droge plaats.

Als je in een sneeuwgevoelig gebied woont, zorg er dan voor dat je de sneeuw van het trampoline-oppervlak verwijdert, zodat het continue gewicht de veren niet overstrekt. Dit kan met een bezem of schop en is vooral belangrijk als je in een klimaat leeft dat gevoelig is voor zware, natte sneeuw.

Als het demonteren van de trampoline in de winter geen optie is, dan kun je kiezen voor een afdekking om vuil en puin van de trampoline te houden.

Trampolines en wind

Trampolines kunnen veel schade aanrichten als ze in een storm de wind vangen. Ik heb veel verhalen gehoord over trampolines die vliegen als bladeren met zware windstoten. Zodra dit gebeurt, zijn ze meestal onherstelbaar beschadigd, naast het gevaar voor mensen en eigendommen. Je kunt ankerkits kopen om ze aan de grond te bevestigen. Of het nu winter of zomer is, je moet de trampoline verankeren als de kans bestaat dat je in een gebied met hevige wind woont. Bij een inbouw trampoline is deze kans veel kleiner, aangezien deze trampolines in de grond gebouwd zijn en zo ook minder wind vangen.