Wat heb je allemaal nodig bij het aanschaffen van je eerste hond?

Je hebt je al verdiept in de verschillende hondenrassen en wellicht heb je al een hond op het oog. Nu is het wachten tot je trouwe viervoeter bij je in huis komt. Natuurlijk wil je goed voorbereid zijn en je huis puppyproof maken. Uit een onderzoek blijkt dat het niet de materiële spullen zijn die het meest nodig zijn, maar vooral veel liefde en tijd. Natuurlijk heb je ook materiële spullen en kun je niet wachten om te gaan shoppen. Maar wat heb je nu echt nodig?

1.      Een riem

Puppy’s zijn in het begin nog niet zindelijk. Dit moet je ze dus nog leren. Een puppy plast ontzettend veel. Het zindelijk maken kost daarom ook best wel wat tijd. Een pup plast en poept zodra hij daartoe de drang voelt. Je zal de pup daarom duidelijk moeten maken waar hij wel of niet mag plassen en poepen. De meeste hondeneigenaren laten hun hond buiten uit. Hiervoor is natuurlijk een riem nodig, aangezien een puppy op straat alle kanten op schiet.

2.      Een voerbak en drinkensbak

Iedere hond heeft natuurlijk ook eten en drinken nodig. Hiervoor dien je ene voorbak en drinkensbak aan te schaffen. Hier kun je dan de brokken en het water indoen waar je pup uit kan eten en drinken. Het is mogelijk om 2 losse bakjes te komen, maar je hebt zelfs standaarden waar de twee bakken bij elkaar zitten. Bij een dierenwinkel kun je deze zo vinden.

3.      Een kussen, mand of kleedje

Een pup slaapt zo’n 18-20 uur op een dag. Een veilige en rustige plek is hiervoor belangrijk. Ook is hondenkussen natuurlijk lekker warm en zacht. Er zijn vele verschillende hondenkussens te koop. Op internet heb je bijvoorbeeld de webshop: hondenkussen.com. Dit is een online webshop die hondenkussens, hondenmanden, bench kussens, hondenmatrassen en hondenbedden verkoopt. Het is zelfs mogelijk om een hondenkussen met naam te bestellen. Zo maak je het hondenkussen extra persoonlijk.

4.      Voer

Natuurlijk heb je ook eten nodig voor je trouwe viervoeter. Bij allerlei dierenwinkels verkopen ze voer voor puppy’s. Het is aan te raden om alleen brokken te geven. Puppybrokjes zijn vaak klein van formaat en licht verteerbaar. Het darmstelsel van je pup is namelijk nog niet helemaal volgroeid. Het is verstandig om de dagelijkse hoeveelheid te verdelen over drie tot vier maaltijden.

5.      Bench

Een bench zou ik ook altijd aanschaffen. Tenzij je de puppy in een afgesloten ruimte kunt achterlaten ’s nachts of als je even een boodschap moet doen. Wanneer je een puppy niet in een afgesloten ruimte plaats wanneer je even niet thuis bent, dan bestaat de kans dat hij begint te kauwen aan je meubilair. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Een bench is hier een prima oplossing voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *