Welke raamdecoratie is het best geschikt voor de badkamer?

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor in de badkamer, maar weet je niet wat je moet kiezen? Het decoreren van een badkamer is lastig. De badkamer is een vochtige plek en niet alle materialen zijn daar geschikt voor. Als je op zoek bent naar raamdecoratie voor in de badkamer, dan is het belangrijk dat je raamdecoratie kiest die bestand is tegen vocht. We hebben een aantal voorbeelden en eigenschappen voor je op een rijtje gezet.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een populaire raambekleding. Deze materiaalsoort kan lastig tegen condensatie en vochtigheid, maar gelukkig zijn er ook voldoende jaloezieën beschikbaar die hier goed tegen bestand zijn. Wil je de klassieke uitstraling van jaloezieën? Deze raambekleding kan je ook uitstekend laten monteren in de badkamer. In vochtige ruimtes kun je het beste gebruik maken van aluminium of kunststof jaloezieën. Met kunststof lijkt het net of je houten jaloezieën in de badkamer hebt, zonder de nadelen van hout.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een simpele, maar moderne oplossing voor de badkamer. Voor de badkamer zijn er speciale rolgordijnen verkrijgbaar, die gemaakt zijn van vochtbestendige stoffen. Je kunt gaan voor lichtdoorlatende rolgordijnen of juist een verduisterend gordijn voor privacy. Deze rolgordijnen zullen niet schimmelen, verkleuren of krimpen.

Er zijn ook duo rolgordijnen. Met duo rolgordijnen kan je de privacy en lichtdoorlatendheid reguleren. In een handomdraai schuif je de gordijnen omlaag of omhoog.

Shutters

Shutters worden steeds populairder als raamdecoratie. Ze geven veel privacy. Vaak zijn shutters gemaakt van hout en zijn hierdoor lastig toepasbaar in vochtige ruimtes. Gelukkig zijn er ook aluminium en kunststof shutters verkrijgbaar. Deze zijn wel bruikbaar in de badkamer.

Als je echt houten shutters wilt, dan zijn er ook bedrijven die waterproof houten shutters verkopen. Het risico is wel groter dat het gaat schimmelen of verkleuren. Zorg er dus voor dat je goed geadviseerd bent, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Plissé en Duette gordijnen

Plissé en Duette® gordijnen zijn ideaal voor de badkamer. Met deze gordijnen kun je zelf bepalen hoeveel lichtinval en privacy je hebt in de badkamer. Niet alle plissé en Duette® gordijnen zijn waterproof, maar er zijn genoeg vakmannen die je kunnen adviseren over de beste gordijnen die wel bestand zijn tegen water en condens.