Welke zonwering kan ik het beste kiezen?

In de zomer is het fijn om de juiste zonwering voor de ramen te hebben hangen. Vergaan van de hitte in je eigen woonkamer valt absoluut niet onder wooncomfort. In deze blog wordt daarom aandacht besteed aan het kiezen van de juiste zonwering. 

Welke zonwering kan ik het beste kiezen?

Een screendoek is een perfecte manier om de zon uit het huis te weren. Screens filteren namelijk licht en warmte. Het licht dat wel naar binnen komt is niet een fel licht dat je ogen verblind, maar een verzacht licht wat bijvoorbeeld prettig is om bij te werken. Door de ademende stof zal het in de zomer lekker koel en fris blijven. Bovendien zullen de schadelijke UV-stralen tegengehouden worden. Omdat de stof ook een isolerende werking heeft zal het in de winter minder energie kosten om het huis te verwarmen en er zullen ook geen koude plekken rondom het raam ontstaan. Deze eigenschappen van schermdoeken zorgen voor een fijne regulering van licht en temperatuur in huis. Dit is een van de reden dat veel mensen kiezen voor een screendoek.

Wat zijn mijn opties?

Als je al een screendoek hebt hangen, maar het doek is versleten, dan is alleen het screendoek vervangen vaak al genoeg. Ga je toch een heel nieuw screen kopen? Dan heb je een aantal opties. Je kan kiezen uit verschillende screendoek kleuren en stijlen. En daarnaast kan je kiezen tussen de twee verschillende soorten: standaard en met ritssluiting. De screens met ritssluiting zijn windbestendig op alle hoogtes en hebben geen openingen tussen de stof en de rails. De kans op scheuren is hierdoor minimaal in vergelijking met een standaardscherm. Het doek van het standaardscherm zit niet vast in de rits en kan daardoor rammelen in de wind. Omdat screendoeken met een ritssluiting zoveel voordelen geven ten op zichtte van standaard screendoeken is het aan te raden altijd voor een screendoek met ritssluiting te gaan. Het is een stukje duurder, maar door de verlengde levensduur is het toch de betere optie.