Zo zorg je het beste voor je droge huid in de winter

De dagen worden korter en de temperaturen zijn weer een het dalen. Heb jij in de wintermaanden ook last van een droge huid? De lage temperaturen in combinatie met de warmte in huis kan resulteren in schrale en jeukende plekjes. Het hydrateren van je huid is dus extra belangrijk in de wintermaanden. Vooral je gezicht krijgt het hard te voorduren. Lees hieronder enkele tips.

Drink genoeg water

Het is belangrijk om zoveel water te drinken als je lichaam nodig heeft. Het hangt af van je levensstijl hoeveel water je nodig hebt op een dag. Als je veel traint in de sportschool heb je waarschijnlijk drie tot vier liter nodig op een dag. Als je veel achter je computer zit en weinig beweegt is twee liter per dag voldoende. Als je ’s avonds hoofdpijn hebt, weet je dat je te weinig hebt gedronken die dag. Zet altijd een glas water in de buurt of neem een flesje water mee die je er steeds aan herinnert dat je genoeg moet drinken.

Gebruik zonnebrandcrème

Ook tijdens de winter is het belangrijk dat je je gezicht goed beschermt tegen Uv-straling. In veel gezichtscrèmes zit een SPF factor. Hiermee bescherm je je gezicht tegen de zon. Een SPF van 30 is voldoende.

Gebruik vocht inbrengende maskers

In de wintermaanden is het belangrijk dat je genoeg aandacht besteed aan je huid. Breng één keer per week een gezichtsmasker aan. Bij Little Wonderland heb je een ruim aanbod aan gezichtsmaskers, ook speciaal voor een droge huid. Bestel je gezichtsmaskers is de webshop en profiteer van gratis verzending bij bestellingen vanaf 50 euro. Neem ook gerust contact op voor persoonlijk advies.

Deze 3 tips zorgen voor een goede hydratatie van de huid. Wanneer je jong bent, zal je niet veel merken. Maar naarmate je ouder wordt, zal je heel veel plezier hebben van een stevige huid.