op kamers

Goedkoop op kamers? Dat kan!

Om het ideale studentenleven te ervaren, willen we eigenlijk allemaal op kamers. Stappen tot laat, zonder het je ouders te hoeven vertellen. Elke dag bier en friet. Het klinkt allemaal zo leuk in de oren van onze vrienden, maar als je dan zelf op kamers wil. Kost het toch een hoop geld, hier een aantal tips om het verhuizen naar een studentenkamer goedkoper te maken.

Planning

Het klinkt enorm suf, een planning te maken. Maar toch is het handig. Plan hoeveel jij denkt uit te geven aan huur, eten, feestjes, kleding en overige dingen. Wanneer je dit op orde hebt, zie je precies wat je per maand moet binnen krijgen. Wanneer je ziet dat je teveel uitgeeft, zal je op bepaalde dingen moeten besparen.

Tweedehands

Je hebt je kamertje gevonden, die binnen je budget valt en je wil die echt leuk inrichten. Ga eens kijken op marktplaats. Of vraag eens aan je familie of ze nog wat dingen over hebben, vaak hebben ze in de garage nog wel een tafeltje staan die ze zelf niet meer nodig hebben. Even opschuren, likje verf erover en het is als nieuw! Het enige waar je zelf goed in zou moeten investeren, zou een matras zijn. Je moet wel goed slapen natuurlijk.

Spaar

Probeer ook elke maand wat geld opzij te leggen. Zo kun je wat extra’s sparen als je onverwachte kosten hebt. Je creëert een buffer zodat je niet extra hoeft te lenen of bij je ouders hoeft aan te kloppen. Extra verantwoordelijk ben je dan, toch?

Hopelijk kun je met deze tips aan de slag, veel succes ermee! Nog een extra tip: Met één klik geld terug op je online aankopen, bekijk hier de korting.

Blijf ook goed online kijken naar de handigste wooninformatie, zodat je niet tegen onaangename verrassingen komt te staan!