Alles wat je moet weten over huurincasso

Huurincasso kan een lastig onderwerp zijn. In dit artikel vertellen we je meer over huurders die niet betalen en hoe je als beste huurincasso kunt starten. Woningcorporaties hebben helaas veel te maken met achterstallige huur, maar ook particuliere verhuurders lopen tegen dit probleem aan en krijgen regelmatig te maken met huurders die de huur niet willen of kunnen betalen. Door een incassobureau in te schakelen vergroot je de kans dat de huur alsnog snel betaald gaat worden.

Huurder betaalt niet

Een probleem dat helaas nog te vaak voor komt, de verhuurder die niet betaalt. Bij het verhuren van een woning maken de verhuurder en de nieuwe huurder afspraken omtrent de betaling. Ze spreken onder andere af voor welke datum de huurprijs betaald moet zijn. Is de huur na deze datum nog niet betaald, dan is de huurder automatisch in verzuim.

Wat moet ik doen als de huurder in verzuim is?

Indien er dus niet betaald wordt, noemen we dit verzuim. Het is in ieder geval belangrijk om bij de eerste gemiste betaling direct een dossier aan te maken. Wat je dan moet doen, is de huurder een brief sturen dat hij zich niet aan de afspraken gehouden heeft en sommeer om alsnog te betalen. Gebeurt dit niet? Geef de huurincasso dan uit handen aan een incassobureau bij u in de buurt. Er zijn verschillende incassobureaus die gespecialiseerd zijn in huurincasso. Zoek liefst een incassobureau in je eigen regio, dit werkt het gemakkelijkste. Woon je bijv. in Limburg, zoek dan een deurwaarder Limburg. Controleer goed of het incassobureau goed aangeschreven staat en huurincasso aanbiedt. Laat dit werk aan de specialisten over, die je zorgen uit handen kunnen nemen!