Diverse tuintrends van 2019!

De zomer staat weer voor de boeg én dat betekent dat we weer veel tijd in de tuin zullen gaan doorbrengen. Wat zijn nu de tuintrends van dit moment en hoe maken we onze tuin helemaal klaar voor de zomer? Hoe zorg jij ervoor dat iedereen gezellig bij jou in de tuin wil komen zitten? Onderstaand een aantal opvallende trends voor de tuin:

1. Moestuinieren

Tegenwoordig is moestuinieren weer helemaal hip! Steeds meer mensen creëren een eigen moestuin, om zo eigen groenten, fruit en kruiden te kweken. Wat is hier nou precies zo leuk aan? Wij zochten het voor je uit! Een van de redenen voor de populariteit is het feit dat je dit overal kunt doen. Je hebt hier geen grote tuin voor nodig! Daarnaast kun je zelfs op een balkon een moestuin creëren door de verschillende kleine plastic “kassen” die tegenwoordig verkrijgbaar zijn.

2. Gebruik van stoere materialen

Steeds meer mensen maken gebruik van stoere materialen in de tuin. Dit straalt een soort van mannelijkheid uit. Een mooie, grote barbecue, ruige beplanting en bijvoorbeeld items als vachten en bijlen maken de tuin tegenwoordig helemaal compleet.

3. Een warme, maar groene tuin

Weg met de geasfalteerde tuinen, kom maar op met die grote hoeveelheid groen! Ga dit jaar voor een grote hoeveelheid groen in je tuin en combineer dit met warme kleuren en materialen. Met warme kleuren en materialen kun je denken aan verschillende houten en rieten items, leuke kussens en mooie bloempotten. Zorg daarnaast voor een grote hoeveelheid groen door planten te combineren met groene tinten in bijvoorbeeld je kussens.

4. Creëer een knusse zitplek

Bij het klaarmaken van je tuin voor de zomerperiode hoort natuurlijk ook de creatie van een heerlijke plek om te relaxen. Zorg voor een modern bankstel (bijvoorbeeld van hout om de warme tinten terug te laten komen) en combineer deze met mooie kussens. Je zithoek extra knus maken doe je door middel van een schaduwdoek! Schaduwdoeken zijn stijlvol en creëren daarnaast een mooie beschutte zitplek. Voor een extra speels effect kun je het beste gaan voor een schaduwdoek driehoek. Heb je een grote tuin waar je een grotere hoeveelheid schaduw wil creëren? Ga dan voor een vierkant schaduwdoek of een harmonica schaduwdoek.

Welke tuintrends heb jij al doorgevoerd in jou tuin?