Educatieve boekjes voor peuters

Peuters vinden het heerlijk om boeken te verkennen (en soms te kauwen!) Met levendige afbeeldingen en kleurrijke illustraties. Veel peutertitels zijn geen strikt educatieve boeken, maar gaan helemaal over de interactieve ervaring, zoals lift-the-flap en touch-and-feel-boeken. Dit soort boeken zijn geweldig om uw kleintje kennis te laten maken met het plezier van lezen, en de meeste hebben ook educatieve voordelen. Maar als u op zoek bent naar boeken die voorrang geven aan het onderwijzen van uw peuter, zijn hier enkele plaatsen om te zoeken.

Tellen

Terwijl jonge kinderen cijfers leren, beginnen ze alles in zicht te tellen: bananen in een bos, blokken in hun speeltorens, tenen aan hun voeten. De boeken van het merk Deltas zijn zo eenvoudig als 1, 2, 3 helpen peuters om nummers te leren door middel van geliefde personages, fantasievolle instellingen en vertrouwde situaties. Bekijk ze en begin met aftellen naar vroeg wiskunde-leren!

ABC’s

De eerste stap om te lezen is natuurlijk het leren van de allerbelangrijkste ABC’s. Spelen met letterblokken en het zingen van het alfabetlied zijn een must voor ABC-leren, maar deze educatieve boeken zullen uw peuter boeien en ze op weg helpen naar letterherkenning:

Nu eet ik mijn ABC’s: van bosbessen tot druiven, noedels tot watermeloen, dit boek voor het leren van letters is gevuld met leuke, kindvriendelijke gerechten.

Max’s ABC: Max’s ABC leert het alfabet door op elke pagina een andere letter te plaatsen, groot en kleurrijk, zodat ze gemakkelijk te herkennen zijn. De allerjongste lezers zullen hun brieven met Max en Ruby graag oefenen.

Click, Clack, ABC: Kinderen zullen zeker genieten van het alfabet als nooit tevoren met de hilarische boerderijdieren van Cronin en Lewin.

I SPY Little Letters: De letters van het alfabet worden op een slimme en boeiende manier voorgesteld aan jonge kinderen, met afbeeldingen van prachtige handgeschilderde letters en een speelse rijmtekst.

Kleuren en vormen

Peuters worden verblind door felle kleuren en gedurfde vormen. Educatieve boeken kunnen hen helpen de verblinding om te zetten in leren door een cirkel van een vierkant en een felrood van een koningsblauw te identificeren. Probeer Little Scholastic-boeken zoals Colors and Shapes, met bekende objecten die kinderen basisinformatie leren in een aantrekkelijk, praktisch formaat.

Kletsboeken

Met die kletsboeken van Gezinnig kun je heerlijk met je peuter kletsen over de dag. Slaapklets nodigt uit om de dag te laten bezinken met vragen en opdrachtjes en tips om lekker te slapen. Bovenaan ieder pagina staan vaste vragen: Hoe was je dag? Wat was leuk, wat was stom? Heb je zin in morgen? Onderaan staat op iedere pagina een verrassende opdracht. Van ademhalingstips en ontspanningsoefeningen tot grappige vragen die aanleiding zijn voor een leuk gesprek of een moment van ontspanning voor het slapen gaan.