HET HUIS WINTERS INRICHTEN

Het wordt steeds kouder buiten en de dagen worden korter. Dat betekent dat de winter eraan komt! Mutsen, handschoenen en sjaals kunnen weer uit de kast gehaald worden. We zijn er weer helemaal klaar voor! Maar is jouw huis dat ook? Lees hier tips hoe je jouw huis klaar maakt voor de knusse, winterse avonden die eraan komen.

Warm huis

In de winter hebben we behoefte aan een warm huis. Het is tenslotte al koud genoeg buiten, dus we halen de warmte graag naar binnen. Dit kun je natuurlijk doen door de verwarming een stuk hoger te draaien, maar dat is minder fijn voor de portemonnee. En het milieu natuurlijk! Je kunt zelf zoveel mogelijk warmte binnen proberen te houden door alle gaten en kieren te bedekken. Zonde als de warmte hierdoor naar buiten ontsnapt! De kieren kun je bedekken met speciale tochtstoppers. Heel handig! Geen zin of tijd om deze in huis te halen? Dan kun je er ook gewoon een handdoek voor leggen. Een andere manier om de kou buiten te houden is met de juiste raamdecoratie. Van je ramen komt veel kou af en dit kun je tegenhouden met bijvoorbeeld verduisterende gordijnen van veneta.com Door de dikke stof van deze gordijnen houden ze jouw huis lekker warm. Ook kun je met meerdere lagen raamdecoratie werken, zodat je overdag de verduisterende gordijnen niet dicht hoeft te houden. Hang er bijvoorbeeld vitrages of plisségordijnen achter. Zo krijg je meer daglicht binnen en houd je toch wat kou buiten.

Winterse kleuren

Een huis is pas echt klaar voor de winter als deze helemaal is ingericht met winterse kleuren. Denk aan donkere kleuren die jouw huis een warme uitstraling geven. Je kunt bijvoorbeeld één muur een donkere kleur geven en je zal zien dat dit meteen de sfeer in huis verandert. Anderzijds kun je winterse kleuren in huis halen door accessoires te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan de kussentjes op bank. Ook droogbloemen en donkere stompkaarsen mogen niet ontbreken voor een winterse sfeer!

Knusse avonden

Het is heerlijk om in de winter op de bank te liggen. En het liefst onder een zacht en warm dekentje. Voor de knusse avonden heb je in ieder geval veel kussens en dekentjes nodig op de bank. Zet de grote lamp eens uit en doe meerdere kleine lampjes aan of hang een lichtslinger op. Zo eentje die je ook in de kerstboom hangt of één met bollen eraan. Daarnaast zijn kaarsen onmisbaar! Maak een pot met winterse thee of een grote mok met chocolademelk en slagroom en kruip lekker op de bank. Een knusse avond gegarandeerd!