Hoe creëer ik een industrieel interieur?

Dé trend van dit moment op het gebied van interieur is toch wel de industriële look. Het is helemaal hip om je interieur een industrieel uiterlijk te geven. Hoe krijg je dit voor elkaar? Onderstaand een aantal leuke tips om je interieur een industriële boost te geven. Pas op bij het gebruik van industriële meubels dat het niet ongezellig wordt, een huis moet natuurlijk wel als een huis aan blijven voelen. Leuke, sfeervolle accessoires mogen dan ook zeker niet ontbreken.

  1. Hanglampen

Hanglampen mogen zeker niet ontbreken bij een industrieel interieur. Denk hierbij aan hanglampen met losse lampjes, ook wel opengewerkte lampen. Je kunt hierbij de lichtbron goed zien. Door verschillende lengtes en armen te combineren ontstaat er een robuuste, stoere uitstraling. Je kunt deze lampen los aan het plafond hangen, maar je kunt er ook meerdere bevestigen aan een houten plaat. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om er wel een soort kap omheen te maken, bijvoorbeeld van staal. Kijk eens op verschillende websites voor de meest leuke, industriële hanglamp ideeën.

  1. Industriële tafels

Het industriële uiterlijk van je woonruimte creëer je vooral door toevoeging van industriële, robuuste meubelstukken. Een tafel is een groot voorwerp binnen je woonruimte, door deze een industriële look te geven ziet meteen je gehele woonruimte er anders uit. Ga bijvoorbeeld voor een aluminium frame, gemaakt van aluminium kokers of buizen. Door er een houten tafelblad op te bevestigen krijg je een heel stijlvolle, robuuste tafel. Voor verschillende metaal producten kun je goed terecht bij Metaalcenter.nl.

  1. Eetkamerstoelen

Bij een industriële tafel mogen industriële eetkamerstoelen natuurlijk niet ontbreken. Koop mooie bijpassende stoelen voor bij je eettafel. Eetkamerstoelen van materialen als hout of metaal in combinatie met leer of suéde zorgen voor een heel industriële look.

  1. Accessoires voor een industrieel interieur

Zoals voorgaand aangegeven is het belangrijk om leuke accessoires te combineren met een industrieel interieur. Op deze manier zorg je er voor dat de industriële uitstraling niet zorgt voor een kille sfeer. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je woonruimte beschikt over stijlvolle, kleurrijke kussens, mooie kaarsen en bijvoorbeeld een tapijt. Zo zorg je ervoor dat je woonruimte toch een warm gevoel uitstraalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *