Infrarood vloerverwarming de toekomst?

Vloerverwarmingen zijn enorm in opkomst, doordat het een hele gemakkelijke en efficiënte manier van verwarmen is die in elk huis toepasbaar is. Er zijn allerlei vormen van vloerverwarming en per situatie is een ander systeem het meest toepasselijk. Een heel handig systeem dat echter overal kan worden toegepast en dat het meest duurzaam is, is de infrarood vloerverwarming. Deze vorm van vloerverwarming is namelijk heel efficiënt, gemakkelijk te plaatsen, klein en natuurlijk goed voor het milieu. 

Natte- en droge vloerverwarming

De tegenhanger van de infrarood vloerverwarming zijn de natte- en droge vloerverwarming. Bij de natte vloerverwarming spreek je van een verwarming door middel van buizen waar warm water doorheen stroomt, net zoals een normale verwarming. Deze buizen worden van de onderkant geïsoleerd en vervolgens overgoten met beton. Deze vorm van vloerverwarming dankt zijn naam aan het feit dat er nat beton op wordt gestort om het af te werken. Bij droge vloerverwarming wordt de vloerverwarming op speciale droge stoffen gelegd en daar bovenop komt een laag aluminium met daar bovenop de vloer. Deze verwarmingen danken hun naam aan het feit dat ze op droge stoffen worden gelegd. Er komt geen beton aan te pas.

Hoe werkt infrarood vloerverwarming?

infrarood vloerverwarming is handig, omdat het veel minder ruimte nodig heeft dan een normale vloerverwarming. Het is dan ook een goed idee om te kijken naar de mogelijkheden die jouw huis heeft voor vloerverwarming. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de verscheidene elementen die nodig zijn om een goede infrarood vloerverwarming te kunnen plaatsen. infrarood vloerverwarming bestaat uit dunne plaatjes die als een soort van over de ondervloer heen worden gelegd. Deze plaatjes maken, zoals de naam al suggereert, gebruik van elektriciteit en zetten dit om in warmte. Het einde van de mat vormt een kabel die door de muur naar een thermostaatknop loopt. Daar kun je gemakkelijk per kamer de temperatuur instellen. 

De infrarood vloerverwarming en je energiekosten

Het volledig overstappen op infrarood vloerverwarming is een goede zet, omdat de water- en gas kosten hierdoor enorm zullen dalen. De energiekosten zullen natuurlijk wel gaan stijgen, aangezien de verwarming nu door de elektrische energie opgevangen wordt. Hierbij is het dan ook belangrijk om een leverancier te vinden die hier goede tarieven voor heeft. 

Doordat vloerverwarming vele malen efficiënter en beter werkt dat normale verwarming, zal je minder energie nodig hebben dan voor normale verwarming. Er is echter een goede manier om in één klap volledig te verduurzamen met buko van een infrarood vloerverwarming. 

Verduurzamen met een infrarood vloerverwarming

Het overstappen op vloerverwarming is een goede manier om te besparen op energiekosten. Echter kun je nog veel meer besparen door te investeren in een combinatie van infrarood vloerverwarming en zonnepanelen. Hierbij is het belangrijk om een goede elvecanrier van elektriciteit te vinden die een goed tarief biedt voor het terugkopen van energie. Zo kun je de overtollige energie die je genereert met de panelen voor goede prijzen doorverkopen aan de leverancier. Aan de andere kant betaal je ook niets meer aan energie. Het wordt door de zonnepanelen opgewekt en hier heb je zowel licht als warmte van. Hierdoor zullen je energiekosten op nul uitkomen en heb je de investeringskosten voor zonnepanelen er ook snel uit. 

Voor duurzame vloerverwarming, neem je direct contact op met de specialisten van Vloer&RaamDecor.