Met deze tips voorkom je fouten, bij het leggen van laminaat!

Het is een flinke klus in huis, maar in principe kan iedereen dit doen. Als je er maar de tijd voor neemt om het zorgvuldig en netjes te doen. Echter kan het iedereen gebeuren, het maken van kleine fouten. Maar dat is wel sonde als het goed zichtbaar is in het geheel van de vloer. Daarom ook, dat je in deze blogs de veel voorkomende fouten zult terugvinden. Om het een stapje voor te zijn. 

Het leggen van Laminaat kan op meerdere manieren. Afhankelijk van het type Karwei laminaat dat je hebt gekocht. Een klik of snel klik systeem.  Echter is een ding wel hetzelfde. De afwerkingen ervan. Want hier van veel mis gaan. Denk maar aan de zichtbare isolatiebuizen, de trap, de verwarming etc. In deze gevallen kan je het best gebruik maken van aluminium profielen. Je kan deze bestellen in de gewenste kleur, passend bij het nieuwe laminaat. 

In het geval dat je leidingen tegen komt, deze kan je goed afwerken door de plank te zagen ter hoogte van het midden van de leiding. Teken op beide uiteinden de halve diameter van de leiding af. Zaag dit zo uit en plaats de kopse kant, met lijm vast.

Houdt hier rekening mee

Na elke baan laminaat die je legt, moet je controleren of deze goed aansluit. Doe je dit niet, dan is de kans aanwezig dat er kiertjes ontstaan. Deze kan je later niet meer dicht krijgen. En dat is uiteraard sonde, voor in het interieur. Zeker omdat de vloer het meest gebruikte onderdeel in huis is. En het bepaalt ook de sfeer, let hier dus goed op. 

De afwerking

Wanneer je het laminaat hebt gelegd, is het hoog tijd om de plinten te gaan leggen. Dit kan je het best doen met acrylaatkit. Het kan ook zijn dat de plinten al zijn voorzien van een plakstrook. Dan moet je de vloer eerst stof en vet vrij maken. In beide gevallen moet je rekening houden met de overgang tussen de muur en de vloer. Deze overloop moet lopen zodat de plinten goed komen te liggen. 

Een ding is zeker, als je deze klus zorgvuldig aanpakt. Zal het goed uitpakken en heb je er jarenlang plezier van.