Nachtkastjes: de ultieme finishing touch voor je slaapkamer

Een slaapkamer is pas écht af als er een nachtkastje naast je bed staat. Al eeuwenlang is dit meubeltje een onafscheidelijke factor van het slaapkamerinterieur. Van thuis in je eigen slaapkamer tot en met een internationaal hotel in Azië: slapen is niet compleet zonder een nachtkastje. Tijd dus om je eens te verdiepen in dit kleine, maar o zo leuke meubeltje.

De verrassende functie van de eerste nachtkastjes

Simpel gezegd is een nachtkastje een tafeltje of kastje dat speciaal is ontworpen om naast een bed te staan. In het begin was het meubeltje bedoeld voor een niet al te frisse reden. De eerste nachtkastjes stammen namelijk uit de tijd dat er nog geen toiletten waren, zoals wij die kennen. Dus deed de po dienst als wc. Voor de nacht werd de po in een la van het nachtkastje geplaatst. Nu kunnen we gelukkig het meubelstuk voor leukere dingen gebruiken. Je lievelingsboek, je smartphone, een mooi nachtlampje en nog veel meer heb je ‘s nachts allemaal bij de hand dankzij dit kastje.

Iedere persoonlijkheid verdient het juiste nachtkastje

Nachtkastjes zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een tafelmodel. Denk hierbij aan een klein tafeltje met een lade en een plankje. Er zijn ook varianten zonder lades maar met meerdere planken, waardoor ze eruitzien als een rekje. Verder kun je ook kiezen voor het type ladekastje, waarbij de nachtkast helemaal uit lades bestaat. Dus bedenk maar wat je handigste vindt en of je jouw spulletjes liever in of uit het zicht plaatst.

Slaap dicht bij je lievelingsmateriaal

Wanneer je op zoek gaat naar je ideale nachtkastje ontdek je allerlei stijlvarianten. Van het klassieke vierkante model tot en met hippe ronde designerontwerpen: voor ieder slaapkamerinterieur bestaat er het juiste kastje. Ook de variatie in materialen is eindeloos. Geef je slaapkamer bijvoorbeeld een robuust tintje met een eiken nachtkastje. Of creëer een cool effect met een metalen exemplaar. Hou je van gemak? Dan is een makkelijk te reinigen kastje van kunststof een goede optie.

Van een harmonieus accent tot een echte blikvanger

Kleur is een bepalende factor voor de juiste sfeer. Met een nachtkastje kun je een harmonieuze finishing touch geven aan je slaapkamer of juist contrast aanbrengen. Veel nachtkastjes zijn uitgevoerd in wit, zwart of bruin. Wil je wat anders dan de gebruikelijke tinten? Probeer dan eens een nachtkastje in een rustige pasteltint. Of zorg dat je vrolijk wakker wordt met naast je een eyecatcher van een nachtkastje in geel, groen of rood.