Tips voor een goede nachtrust

Tips voor een goede nachtrust

Naast dat slapen heel erg fijn is, is slaap ook erg belangrijk. Het zorgt als het goed is voor een uitgerust gevoel, je krijgt er energie van en het is van belang voor een hoop andere processen in je lichaam van je hersenen tot je stofwisseling. Het kan daarom erg frustrerend zijn als je niet goed slaapt. Of dat nu komt doordat je niet in slaap komt of omdat je niet kunt doorslapen. We geven je graag een paar tips.

Het juiste bed

Het juiste bed is cruciaal voor een goede nachtrust. Wat het juiste bed voor jou is, is erg persoonlijk. Het hangt af van al jouw slaapgewoonten zoals je slaaphouding en of je samen slaapt. Zo is het voor een rug slaper beter om op een bed te liggen wat niet te hard is terwijl een stevig bed voor een buikslaper wel geschikt is. Een zijslaper kan het beste liggen op een matras met verschillende comfortzones. Als je samen slaapt is dit ook een extra uitdaging, want niet iedere partner wil hetzelfde matras. Ook je lengte en gewicht hebben invloed op je bed en matras keuze. Daarom kan het erg waardevol zijn om je hierover te laten adviseren. Dit kan bijvoorbeeld bij DeSuite.

Rustige inrichting

Een rustgevende omgeving is ook belangrijk voor een goede nachtrust. Zorg dat er niet te veel rommel in de ruimte ligt of voorwerpen die je doen denken aan al het werk wat je nog moet verrichten. Je slaapkamer moet een ware oase van rust worden. Gebruik hiervoor zachte kleuren en materialen en warm dimbaar licht. Zorg dat er geen werkspullen door de kamer slingeren en verplaats de volle wasmand naar een andere ruimte.

Voorbereiding

Als laatst zijn er nog een hoop dingen die je buiten de slaapkamer kunt doen voor een goede nachtrust. Om jezelf goed voor te bereiden op slaap kun je beter koele verlichting en schermen mijden net voor het slapen. Ook drink je beter geen koffie in de avond. Je kunt beter een ontspannende activiteit vinden die jou lekker tot rust brengt. Dat kan bijvoorbeeld lezen of mediteren zijn, maar dit verschilt voor iedereen.