Waarom kartonnen dozen gebruikt worden voor verzending

Karton is een materiaal dat veel wordt gebruikt in de logistiek. Het is het materiaal dat waarschijnlijk wel het meeste kilometers heeft afgelegd. Een echte reiziger dus.  Dit komt omdat kartonnen dozen het perfecte verpakkingsmateriaal zijn voor pakketten die nationaal of internationaal verzonden moeten worden.  

Karton is licht 

Bij het verzenden van de producten worden golfkartonnen dozen gebruikt. Deze kartonnen dozen zijn licht van gewicht waardoor ze ideaal zijn voor verzending. Sommige dozen van golfkarton hebben meer lagen wat de veiligheid van waardevolle spullen garandeert. Andere zijn gemaakt van enkelwandig karton, waardoor ze licht van gewicht zijn. Het is dus gemakkelijk om de producten te dragen en veilig te vervoeren zonder de hulp van machines.  

Karton is sterk 

Samen met het lichte gewicht hebben kartonnen dozen een zeer sterke structuur. De golfkartonnen doos heeft een drielaags karton waardoor deze een stevige vorm heeft. Door deze drie lagen wordt de demping van de kartonnen doos vergroot, waardoor deze zich zeer goed aanpast aan scheuren, trek en barsten. Een van de voordelen van het gebruik van kartonnen dozen is dus dat het product veilig blijft als de dozen per ongeluk vallen. Deze boxen hebben sterke hoeken en kunnen schokken van hoge intensiteit opvangen. Dit komt omdat de druk goed verdeeld wordt in de golflaag.  

Karton is flexibel 

Kartonnen dozen zijn erg flexibel. Het betekent dat ze in zeer korte tijd kunnen worden gevormd en opnieuw gevormd. Om de producten naar een andere plaats te vervoeren, kunnen de kartonnen dozen eenvoudig worden teruggevouwen om de producten in te bewaren. Daarom maken zowel tijd- als kostenbesparende aspecten een kartonnen doos ideaal voor verzenddoeleinden. Door deze makkelijke vervaardiging zijn kunnen ze op maat gemaakt worden. Bestel altijd dozen op maat om een pakket te verzenden. Door de correcte grootte te gebruiken blijft het pakket beschermd.