Wijn kopen, waar moet je op letten?

Is het weer tijd om je wijnrek te vullen? (want een leeg wijnrek ziet er ook niet heel mooi uit). Er zijn zo ontzettend veel wijnen tegenwoordig dat je door de bomen het bos vaak niet meer ziet. En wij helpen je op weg om een goede keuze te maken.
Smaak blijft natuurlijk heel erg persoonlijk en daarbij speelt de prijs ook een belangrijke rol. De één heeft natuurlijk meer te besteden dan de ander. De duurste wijn hoeft natuurlijk niet de lekkerste wijn te zijn. Daarbij heb je te maken met verschillende factoren.

Wat is de gelegenheid?

Gaat het om een feestje waarbij je veel gasten krijgt en niet een te zware wijn moet zijn, maar vooral één die betaalbaar is en lekker wegdrinkt?

Of heb je je juist staan uitsloven in de keuken met een wild gerecht die je je vrienden wilt voorschotelen waarbij een zwaardere wijn past die ook een paar cent mag kosten?  

Echter heb je helemaal geen feestje of vrienden, maar wil je lekker zelf wijn drinken, aangezien je vriend toch alleen maar bier wil drinken en je hem er absoluut geen plezier mee doet hem wijn voor te schotelen, is het vooral belangrijk wat je zelf lekker vindt.

Wat vind je zelf lekker?

Noteer het voor jezelf zodra je een nieuwe wijn ontdekt. Onthoud dan ook of je daar iets bij eet en wat het dan is geweest. Zodat je weet voor welke gelegenheid je deze wijn weer zou willen aanschaffen.

Vuistregel

Hoe meer zon de druiven hebben gehad betekent vaak een vollere smaak. Oftewel hoe zuidelijker je komt hoe voller de wijn. De noordelijke gelegen streken zijn dus vaak wat frisser van smaak. Een goede tip is eens te kijken op Budgetwijnen. Zij hebben een breed assortiment met wijnen uit alle streken met een goede prijs-kwaliteitverhouding.