10 stijlvolle ideeën voor een open woonkamer, eetkamer en keuken

Voor de moderne en veelzijdige levensstijl van vandaag is een open indeling (die meestal bestaat uit een woonkamer, een eetkamer en een keuken) ronduit ideaal. Maar het vereist nog steeds een dosis vaardigheid om de open ruimte praktisch en visueel verbluffend te maken. In dit blogbericht geven we je 10 stijlvolle ideeën voor een open woonkamer, eetkamer en keuken.

  1. Ga voor een samenhangend kleurenpalet

Kies voor een neutraal kleurenschema om alle drie de ruimtes visueel te combineren, maar kies een accentkleur die overal wordt herhaald. Het zal een lange weg zijn om de keuken, woonkamer en eetkamer in elkaar over te laten gaan.

2. Plaats de meubels van de muren af

Beschouw je muur als een gang om jezelf (en gasten) van het ene naar het andere gedeelte te verplaatsen. Dit helpt bij het maken van een grote en open ruimte

3. Kies voor ronde meubels

Aangezien de meeste open ruimtes rechthoekig zijn en de neiging hebben hoekige elementen te bevatten, zoals een hoeksalon kunnen sommige ronde stukken die scherpe hoeken breken. Denk aan elementen zoals een ronde salontafel, ronde bijzettafels, ronde vloerkleden en andere accessoires. Herhaal deze vervolgens van de ene ruimte naar de volgende.

4. Herhaal een favoriet stuk of materiaal in elk van de ruimtes

Er zijn talloze verschillende activiteiten waar u van kunt genieten in een grote open ruimte met een keuken, woonkamer en eetkamer. Maar om met succes een samenhangend uiterlijk te creëren, kopieert u een belangrijk element in alle drie de ruimtes, zoals een koperen lamp boven de ontbijttafel en de eettafel, licht getint hout voor de salontafel en het kookeiland van de woonkamer, etc.

5. Kijk goed naar de grootte van de meubels

Selecteer altijd stukken die op de juiste manier zijn geschaald naar de kamer. Als het gaat om een grote open ruimte, wilt u gaan met items die zijn geaard en niet te lang en dun zijn om de ruimte te compenseren. Houd er rekening mee dat schaalgidsen een fantastisch ontwerp garanderen.

6. Maak uw open lay-out uitnodigend en intiem

Kijk naar uw lichten en zorg voor voldoende omgevingslicht op laag niveau in verschillende zones, zoals tafel- en vloerlampen. De gelaagde verlichting helpt ook om de verschillende zones visueel te mengen en te vermengen.

7. Kleed de ruimtes in met een vloerkleed

Het aanwijzen van afzonderlijke ruimtes voor eten, zitten, werken en koken kan verwarrend zijn. Daarom raden we aan een groot vloerkleed of een aantal betegelde ontwerpen toe te voegen om die bepaalde ruimte te laten opvallen.

8. Zorg voor samenhang met behang

Op zoek naar een verbindend element in uw onsamenhangende open ruimte? Wat dacht je van een opvallend behang om de zones op een stijlvolle manier samen te binden? Of behang gewoon het ene gebied (zoals de eetkamer) en laat de kleuren/patronen in het behang herhalen in het aangrenzende gebied (zoals de keuken) via decoraties en accessoires.

9. Balanceer cohesie met interesse

Om je ogen comfortabel van de woonkamer naar de eetruimte en vervolgens naar de keuken te laten stromen, moet er een visuele link zijn. Vergeet niet dat interesse kan worden toegevoegd via accessoires zoals sierkussens en gordijnen, kleinere meubelaccenten en zelfs kunstwerken. En die grotere stukken, zoals banken en eettafels, kunnen enigszins worden teruggekoppeld zodat ze bijna vervagen in de omliggende, kleinere elementen.

10. Vergeet het plafond niet

Over grotere stukken gesproken, het plafond van uw open ruimte telt ook. Kijk hoe je het hele plafond in bepaalde gebieden kunt verlagen voor een meer intieme sfeer. Een creatieve manier is via verlichtingsarmaturen, zoals het hangen van een grote hanger of groep over uw eettafel, woonkamer of het kookeiland. U kunt er zelfs voor kiezen om de kleur of het ontwerp van het plafond in een van de zones te veranderen.