7 manieren om schoon te maken met een baby

Als je onlangs een baby hebt gehad, heb je waarschijnlijk de laatste paar maanden van je zwangerschapstijd alles geschrobd, gewassen en ontsmet waarmee je nieuwe baby in contact zou kunnen komen. Maar hoe houd je je huis schoon als de baby arriveert? Het zal niet lang duren voordat je onberispelijke ruimte vol raakt met rommel, stapels vuile was en gootstenen vol vuile vaat. Hoewel het schoonmaken van een huis geen prioriteit mag zijn bij een pasgeborene, moet het absolute minimum nog steeds worden gedaan.

Hier zijn zeven tips om u te helpen bij het beheren van uw baby en uw huis:

1. Delegeer klusjes tussen ouders

Uw partner / echtgenoot staat achter u als het gaat om zowel ouderschap als huishoudelijke taken. Leun erop om de afwas te helpen doen, stofzuigen en het avondeten bereiden. Wees bereid om sommige dingen ook los te laten; als je op een bepaalde manier schoonmaakt, mag je partner het anders doen. En als u de baby aan uw partner geeft, laat uw partner dan het ouderschap uitzoeken, zodat u zich kunt concentreren op wat u van plan bent te doen.

2. Schuif de baby in een draagzak

Een draagzak baby is een geweldige manier om uw baby dichtbij te houden en toch mobiel te blijven. Draagzakken of draagdoeken zijn ideaal om u te helpen bij het oppikken van het schoonmaken, de was en zelfs het stofzuigen. Klusjes waarbij je chemicaliën moet spuiten of je baby in gevaar moet brengen, mogen echter niet worden geprobeerd.

3. Stofzuigen voor dutjes

Stofzuigers stoten witte ruis uit die de geluidsomgeving in de baarmoeder nabootst, dus veel experts raden aan om een ​​vacuüm te laten lopen om pasgeborenen te helpen slapen. Geluid maken tijdens dutjes helpt je baby ook om door andere geluiden heen te slapen, dus het minste geluid wekt ze niet wakker.

4. Omarm multitasking

Alles wat u kunt doen om klusjes te verminderen, is hier een echt pluspunt. Er zijn veel gadgets beschikbaar om het huishouden gemakkelijk te maken, zoals stofzuigers die ook dweilen en robotstofzuigers; u kunt dus stof afnemen terwijl uw robotstofzuiger voor de vloeren zorgt. Meerdere klusjes tegelijk doen helpt ook. Als u bijvoorbeeld naar de keuken moet om een ​​fles of handdoek te pakken, moet u onderweg vuile was of afval afgeven. Meerdere klusjes doen, zelfs kleintjes, kunnen voorkomen dat grote rommel zich opstapelt.

5. Zorg dat je georganiseerd bent

Wijs manden en bakken aan voor babyspullen, b.v. fopspenen, spuugdoekjes en slabbetjes; ze helpen niet alleen de zaken netjes te houden, maar u weet ook altijd waar alles is. Sommige ouders vinden het handig om een ​​vast schoonmaakschema te hebben. Wijs bijvoorbeeld de 15-30 minuten voor het slapengaan aan om op te halen, de afwas te doen, de badkamer af te vegen en een lading was in te gooien.

6. Roep de hulp van oudere kinderen in

Zelfs peuters kunnen helpen met kleine klusjes, zoals het weggooien van afval of het in de gootsteen zetten van borden. Hier is een lijst met geschikte taken voor elke leeftijdscategorie. Je kunt rommel ook minimaliseren door de kleintjes speciale plekken te geven om met speelgoed te spelen, zoals hun kamer of een speelkamer, of door ze hun eigen mandje te geven om ze te helpen aan het eind van de dag alles op te bergen.

7. Huur wat hulp in

Jij en de gezondheid en het welzijn van je baby zijn op dit moment echt belangrijk. Maak je geen zorgen over het schoonmaken van het huis, maar huur in plaats daarvan The Maids. Onze schoonmaakteams kunnen een keer per week, om de week of elke maand komen voor terugkerende schoonmaakdiensten die geen vuiltje of de kleinste kiem missen. Het is zelfs gemakkelijk om een ​​schoonmaak in te plannen. Je kunt je baby inpakken, een paar boodschappen doen en poefen, thuiskomen in een super schoon huis. Neem contact met ons op of laat uw partner bellen voor een gratis schatting.