Waar let je op bij het (ver)bouwen van een duurzaam huis?

Laat je goed adviseren

Kies je voor nieuwbouw, dan zal de bouw van je huis altijd duurzaam zijn. De architect zal hier rekening mee houden maar nog verstandiger is om een architect in te huren die gespecialiseerd is in het bouwen van duurzame woningen. Ga je een moderne villa bouwen? Engel architecten is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van moderne villa’s en woningen.

Bepaal je energielabel

Onderzoek wel energielabel je huis nu heeft . Dit wordt bepaald door de rijksoverheid. De labels gaan van A++ (heel zuinig) tot G (zeer onzuinig). Eerste stappen om een huis duurzamer te maken zijn dubbel glas en ventilatiesystemen. Ga je een huis bouwen, dan staat duurzaamheid vast hoog op de agenda. De meest recente regels rondom duurzaamheid wordt vastgelegd in het bouwbesluit.

Bepaal je budget

Bij het bepalen welke maatregelen je gaat nemen om je huis energiezuiniger te maken is het belangrijk om te weten wat er in je budget past en wat uiteindelijk het meeste oplevert. Op den duur zal deze investering zich vanzelf terugbetalen.

Maak een wensen lijst

Door al je wensen op papier te zetten en het berekenen van je budget, krijg je al snel inzichtelijk wat er allemaal mogelijk is bij het bouwen van je nieuwe huis. Geef prio’s aan je wensenlijstje en bespreek dit met een specialist.

Bezoek een woonbeurs

Op een beurs vind je veel specialisten die jou kunnen adviseren wat de belangrijkste stappen zijn bij het verduurzamen van je huis. Schakel vervolgens een expert in die je op weg kan helpen gedurende het hele proces.