Alles wat je moet weten over TL licht

TL staat voor ‘tube luminescent’ en wordt ook wel een fluorescentielamp genoemd. De binnenkant van de lamp is bekleed met fluorescerend materiaal en gevuld met kwikdamp. Aan weerszijden van de lamp bevinden zich elektroden die een gasontlading in de lamp veroorzaken. Hierdoor zet de kwikdamp de uv-straling uit en zorgt de fluorescerende stof ervoor dat we dit licht kunnen zien. De eerste vorm van tl-verlichting werd in de jaren dertig geïntroduceerd als een ‘groene’ vervanger voor gloeilampen. Ondertussen heeft TL-verlichting verschillende fasen doorlopen.

Welke soorten TL verlichting zijn er?

Er zijn verschillende soorten TL-lampen verkrijgbaar. De meest populaire en milieuvriendelijke optie is TL-ledverlichting. Daarnaast worden typen T8, T5 en TL-D veel gebruikt. Het verschil zit hem in formaat, gebruik en elektronica.

Wat zijn de voor- en nadelen van TL-verlichting?

Voordelen

  • Standaard TL buizen hebben lagere fabricagekosten.
  • Er zijn diverse kleuren leverbaar.
  • Geschikt voor algemene verlichting.

Nadelen

  • Standaard TL buizen kunnen gaan knipperen.
  • Knipperende TL buizen kunnen negatieve effecten hebben op ons lichaam (bijvoorbeeld vermoeidheid van de ogen en hoofdpijn).
  • Niet geschikt om een ​​specifiek deel van de kamer te verlichten

Voor welke gebruikers is LED TL de beste oplossing?

LED kan op veel verschillende manieren worden gebruikt en is toepasbaar op een breed scala aan verlichtingsproblemen. De lamp kan worden gebruikt voor functionele verlichting van bedrijven, scholen en de agrarische sector. In deze situaties, wanneer er veel elektriciteit wordt verbruikt, is de overstap naar LED TL een zeer interessante oplossing waarmee tot wel 90% aan elektriciteitskosten kan worden bespaard.

LED TL is ook geschikt voor lastige, hoge of moeilijk bereikbare plaatsen. Als de verlichting eenmaal is aangebracht, wil je dat de verlichting zo lang mogelijk probleemloos blijft werken, zonder dat je iets hoeft te vervangen of repareren. TL licht bestellen is hiervoor de perfecte oplossing.

Directe LED TL verlichting is ook zeer geschikt voor nieuwbouwprojecten, hierdoor kiest u voor een milieuvriendelijke en duurzame oplossing.

Hoe kies je de juiste TL-ledverlichting?

Bij het aanschaffen van led tl-lampen is het handig om van tevoren goed na te denken voor welke kamer je ze wilt gebruiken en welke kleur licht je nodig hebt.

LED TL-buizen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals warm wit, neutraal wit en dagwit. Wilt u dezelfde kleur als uw oude TL-verlichting?