Behang kopen; prettig wonen en optimaal werken vanuit huis

Veel mensen zijn in deze tijd veel meer thuis dan voorheen. Noodgedwongen, of een vrije keuze omdat het eigenlijk wel heel lekker is om je even terug te trekken in je eigen huis. Wanneer je prettig kunt wonen en tegelijkertijd optimaal kunt werken vanuit huis, dan heb je een prima uitvalsbasis, ongeacht wat er gebeurt in de toekomst.

Maar prettig wonen en optimaal werken combineren, dat is lastig. Hoe doe je dat nou het beste? Vooral door werk en privé gescheiden te houden!

Werken vanuit je eigen woning

Werk en privé gescheiden houden is vaak lastiger dan je denkt. Op het moment dat je vanuit huis gaat werken, wordt het nog veel lastiger. Daarom is het verstandig om een duidelijke werkruimte te hebben, die je af kunt sluiten zodat het werk uit het zicht is. Bij voorkeur een ruimte op zolder of de bovenverdieping, die met een deur gesloten kan worden. Ook is het goed om ervoor te zorgen dat de werkpapieren op kantoor blijven en niet meegenomen worden naar de keuken of kamer.

Op die manier houd je het werk op het werk en je woning gewoon privé. Dat maakt prettig wonen een stuk makkelijker.

En optimaal werken dan?

Optimaal werken is minstens zo belangrijk. Besteed daarom vooral ook wat tijd aan het thuiskantoor. Wat behang kopen, een paar planten op kantoor plaatsen en een goed bureau en scherm zijn een prima begin. Aangezien het gewoon in je eigen woning is, kun je van je thuiskantoor maken wat je zelf wilt. Persoonlijke items op je bureau of een familiefoto aan de muur, het kan allemaal! Ga je in overleg met je baas vanuit huis werken? Informeer dan eens of er een potje is; in de meeste gevallen wil je werkgever namelijk gerust bijdragen aan de kosten die je maakt. Die kan je baas namelijk gewoon aftrekken.