Alles wat je moet weten over ongediertebestrijding

Alles wat je moet weten over ongediertebestrijding

Muggen, zilvervisjes en andere insecten in huis is iets waar je niet blij van wordt. Gelukkig zijn er een hoop dingen die je zelf kunt doen om zit vervelende ongedierte te bestrijden. Ik geef in deze blog graag een paar ideeën over welk ongedierte je zelf kunt bestrijden en hoe.

Zilvervisjes

Zilvervisjes zijn kleine vleugelloze insecten. Ze kunnen zich erg snel voortbewegen en verplaatsen zich door de kleinste kiertjes en gaatjes van kamer naar kamer. Ze houden van warme, vochtige plekken en komen daarom vaak voor in nieuwbouwhuizen. Ze zitten graag in de keuken, kelder, badkamer en zelfs in je bed. Dat is natuurlijk heel vervelend. Gelukkig kun je zilvervisjes bestrijden. Dit kun je heel gemakkelijk zelf doen met bijvoorbeeld een pyrethrine dispenser. Deze sprayt automatisch om de 10 tot 15 minuten wat pyrethrine in de lucht. Dit is een natuurlijk stofje afkomstig van een bloem en is veilig voor mens en huisdier, maar is wel erg effectief tegen insecten.

Muggen

Muggen zijn de meest verschrikkelijke en nutteloze levensvormen op deze aarde. Ik bedoel, wie heeft er geen hekel aan muggen? Zelfs als ze je niet steken, kunnen ze zo irritant zoemen dat ze je uit je slaap houden. De eerste tip om te voorkomen dat er meer muggen op jouw stukje van de wereld verschijnen is door te zorgen dat er nergens stilstaand water blijft staan. Zorg dat alle bakjes en potten in de tuin omgedraaid of leeg zijn. Wat je daarna nog kunt doen is wederom pyrethrine verspreiden. Dit middel is ook erg effectief in het weren van muggen. Omdat je dit makkelijk kunt gebruiken in een automatische dispenser hoef je hier verder niet meer naar om te ijken. Slechts één keer per maand een nieuwe vulling en je kunt genieten van een mug vrij huis.

Andere insecten

Pyrethrine blijkt een effectief middel tegen nog veel meer vervelende insecten. Ook wespen, fruitvliegjes, motten, mieren en papiervisjes worden afgeweerd door dit stofje!