Last van snurken? Wij hebben de oplossing!

Iedereen kent het wel, dat snurkend geluid van diegene die naast je ligt. Ontzettend irritant natuurlijk. Maar er zijn oplossingen om snurken tegen te gaan, zodat jij je nachtrust weer terug krijgt. Maar welke oplossingen zijn dat dan? Wij sommen ze hieronder voor je op.

De beste oplossingen tegen snurken

Een van de beste middelen tegen snurken, in onze ogen dan tenminste, is de anti snurk beugel. Het is relatief nieuw op de markt, maar al ontzettend populair. En dat is niet zonder reden, want het is een zeer effectief middel. Waarom? Omdat het snurkprobleem bij de oorsprong aan pakt. Snurken wordt namelijk veroorzaakt doordat het gehemelte de luchtwegen blokkeert. Een snurk beugel wordt de onderkaak gedwongen iets naar voren te gaan en hierdoor worden de luchtwegen die oorspronkelijk geblokkeerd werden, nu niet meer geblokkeerd. Waardoor ook meteen het snurk probleem is verholpen!

Een product dat al langer op de markt is: het CPAP-masker. Dit is een behoorlijk ingrijpende oplossing, maar wel effectief. Het is een hele machine die naast je bed, op bijvoorbeeld je nachtkastje staat. Deze machine pompt verse lucht in je luchtwegen en hierdoor blijven deze open. In tegenstelling tot de anti snurk beugel, wordt deze oplossing ervaren als een hele onaangename manier van slapen. Je hebt weinig bewegingsvrijheid en het zit niet heel comfortabel en veel mensen vinden het hinderlijk tijdens het slapen.

Dan is er nog een ander middel om snurken tegen te gaan, namelijk de neusspreider. De neusspreider bestaat uit buisjes die je zo ver mogelijk in je neus dient te stoppen. Het zorgt voor een betere ademhaling tijdens het slapen, omdat de neusgaten verwijd worden. Via de neusgaten kan er meer lucht binnen komen, waardoor er minder ademhaling door de mond nodig is. Hierdoor is uw snurken ook meteen flink vermindert.