Zo maak je je tuin klaar voor de herfst

De zomer is nog in volle gang, we hebben al heel wat dagen kunnen genieten van het goede weer. En hoe lekker dit ook is, het is ook goed om na te denken hoe je je tuin klaar maakt voor de herfst. Zo houd je je tuin in de beste conditie voordat het de natte en koude maanden in gaat. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

Tijd voor een nieuw plekje

Als de zomer echt voorbij is, dan is het tijd om planten of bomen te verplaatsen. Dit is vaak de beste periode omdat planten of bomen in zogenaamde ruststand zijn. Hierdoor kunnen ze letterlijk beter aarden op een nieuwe plek.

Nieuwe bollen

Zit je al met je hoofd bij het voorjaar van volgend jaar? Dat is mooi! Want september/oktober zijn de maanden om de bollen van bloeiers voor het voorjaar te planten. Zo hebben ze nog even de tijd om goed te aarden voordat de koude wintermaanden beginnen. Doe dit dus uiterlijk eind oktober, anders is het al te koud voor de bollen.

Denk aan de dieren

Vogels zijn sommige winters extra lang op zoek naar voedsel. Vooral als het een strenge winter is! Zorg er dus voor dat je wat dingen ophangt voor de vogels. Dan kun je denken aan vogelhuisjes en voederbakken. Ze hoeven nu nog niet gevoederd te worden, maar dan staat het vast klaar als je de vetbollen op wilt hangen.

Onderhoud van het houtwerk

Als je houtwerk in de tuin eigenlijk geschilderd zou moeten worden, dan is het zeker nu de tijd om het te doen! Anders gaat er weer een winter overheen en heb je kans dat er beschadiging aan het houtwerk komt. Als je verf gaat kopen, dan kun je bijvoorbeeld verf van Sikkens kopen. Dit is een kwalitatief hoogwaardige verf die jarenlang bescherming geeft aan het houtwerk.

Zoals je ziet is het goed om je tuin herfst klaar te maken. Dan heb je er volgend jaar in de lente en zomer profijt van!