De beste manieren om je huis preventief schoon te houden

Is er iets zo vervelend als een vies huis? Voor jou, maar al helemaal voor het bezoek wat er over de vloer komt. Water aanbieden in een vies glas, mensen die lopen over een vieze vloer of tapijt of etensresten die zijn beland op de bank: het is allemaal niet een heel fraai gezicht. Gelukkig zijn er een aantal manieren die je helpen om je huis preventief schoon te houden, zodat je niet elke dag achter je eigen vuil aan moet schoonmaken. 

Schoenen uit 

Een vrij makkelijke, maar o zo efficiënte maatregel is om iedereen zijn of haar schoenen uit te laten trekken wanneer ze bij je thuiskomen. Inclusief jezelf dus. Om jezelf en gasten meer uit te nodigen direct hun schoenen uit te trekken bij binnenkomst, is het slim om een schoenenrek dicht bij de voordeur te plaatsen. Zo valt hij niet te missen en zet je je schoenen daar direct neer. Doordat niemand binnen schoenen draagt wordt het vuil van buiten ook niet mee naar binnen genomen en houd je je vloer zo schoon mogelijk. Hiermee ben je dus ook direct veel minder tijd kwijt aan schoonmaken. Wat ons tevens op de volgende tip brengt. 

De juiste stofzuiger

Wanneer je een stofzuiger gebruikt die niet van goede kwaliteit is, kan het zo zijn dat je in plaats van vuil verwijderen, het enkel verder door het huis verspreidt. Hierdoor blijft er steeds meer stof ontstaan en maak je alsnog niet goed schoon. Investeer daarom in een kwalitatief goede stofzuiger. Laat je goed informeren door experts om er zo uiteindelijk achter te komen wat de beste stofzuiger voor jou en jouw huis is. 

Een schone keuken

Een keuken is één van de kamers in huis die de grootste kans heeft om snel vies te worden. Als je niet zo’n schoonmaker bent dan is er grote kans dat er in die van jou nog etensresten en/of kruimels liggen. Toch is het heel belangrijk om je keukenblad altijd leeg en schoon te houden, al is het maar omdat je zo ongedierte (zoals muizen) niet uitnodigt om jouw laatste etensresten op te peuzelen.