Inbraak

Bescherm uw huis tegen inbraak

Hoewel het aantal inbraken per jaar dalen, is er nog steeds een fors aantal inbraken dat jaarlijks gemeld wordt bij de politie. In 2018 waren dat er zelfs nog 43.000. En dan zijn de pogingen tot inbraak nog niet eens meegenomen in dit overzicht. Toch is het aantal inbraken een daling van 13% ten opzichte van 2017. De winterperiode is voor inbrekers traditiegetrouw de favoriete tijd van het jaar. Webstore 4 ip cameras heeft daarom eens op een rijtje gezet waar u op moet letten bij een alarmsysteem.

Inbrekers gevoelig voor alarmsystemen

Alarmsystemen, ze zijn er in alle soorten en maten. Maar ze hebben een belangrijke, gemeenschappelijke eigenschap. Ze hebben een preventieve werking. Inbrekers houden niet van alarmsystemen omdat dit het inbreken bemoeilijkt. Laat dus daarom aan de buitenkant zien dat uw huis goed ins beveiligd. Mocht de inbreker toch besluiten om naar binnen te komen, dan kan hij/zij worden afgeschrikt met een serine.

Vormen van alarm

Wat een sirene is een vorm van een alarm die mogelijk is. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een stil alarm af te laten gaan en de inbreker op deze manier op heterdaad te betrappen.

Naast een stil of een hard geluid zijn er verschillende vormen van sensoren. Denk aan een ruimtelijke sensor, een magneetcontact sensor of raam- en deur sensoren. Afhankelijk van uw woonsituatie is er altijd een geschikte mogelijkheid. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om ruimtelijke sensors te gebruiken als u huisdieren ’s nachts door de woonkamer heeft lopen.

Melding van alarm

Fijn dat de sensoren een inbreker registreren. Maar dan wilt u wel actie kunnen ondernemen. Door middel van een app op uw smartphone bent u direct op de hoogte als uw systeem iets detecteert zodat u gelijk actie kan ondernemen. Een voorbeeld van zo’n systeem is het Ajax alarmsysteem. Dit systeem is ook nog eens goed te combineren met IP-camera’s waardoor u reallife mee kan kijken wat er in uw woning gebeurt.