De beste raamdecoratie voor thuis

Heeft u ramen in huis maar nog geen gordijnen? Of heeft u al een raamontwerp maar weet u niet hoe u dit verder kan aanvullen? Het is interessant om iets nieuws te leren en nieuwe ideeën te vinden bij Ilumio raamdecoratie. U heeft een breed scala aan gordijnen, rolgordijnen, duo rolgordijnen, plisségordijnen, jaloezieën en vouwgordijnen. U heeft ook verschillende soorten ramen, zoals standaardramen, kantelbare ramen, draairamen, Velux dakramen, kunststof ramen en deuren. Maar wat is het beste type gordijnen voor uw ramen en uw raamtype?
Raamdecoratie maakt uw huis rijker en brengt veel sfeer in huis.

Rolgordijnen

Bij het kiezen van gordijnen, moet u eerst kiezen of u gewone rolgordijnen of duo rolgordijnen wilt. Beide kunnen op maat besteld worden, dus alles hangt af van uw smaak. Bovendien kunt u ook kiezen hoeveel licht er binnen valt. Kiest u voor een verduisterend rolgordijn of heeft u liever lichtdoorlatende of transparante rolgordijnen? Bovendien zijn rolgordijnen geschikt voor bijna alle soorten ramen, er zijn ook rolgordijnen voor dakramen. Dit type gordijnen is perfect voor het creëren van een meer huiselijke sfeer.

Plisségordijnen

Net als bij rolgordijnen kunt u ook bij plisségordijnen kiezen hoeveel licht er kan kan binnen vallen. U kunt ook de lichtinval bepalen door de plooien en een ander voordeel is dat u het makkelijk omhoog en omlaag kan verplaatsen. Nieuw bij plisségordijnen is het top down bottom up systeem. Bij dit systeem kan u niet alleen gordijnen van boven naar beneden verplaatsen, maar dit kan nu ook van onder naar boven. U heeft hierbij een tal van extra mogelijkheden zoals het bepalen van de stand van uw raamdecoratie en de uitstraling hiervan.

Jaloezieën

Net als plisségordijnen, zijn dit gordijnen die u doormiddel van lamellen makkelijk omhoog kunt halen en naar beneden kunt laten zakken. Hiermee kunt u de lichtinval goed aanpassen. Het mooie van jaloezieën is dat u het in hout, plastic en aluminium hebt. Verschillende stoffen geven direct compleet verschillende sensaties. De aluminium jaloezieën zijn een echte klassieker in jouw interieur, houten jaloezieën creëren een meer natuurlijke en warme sfeer in uw huis. Ten slotte kunt u ook een goedkopere oplossing kiezen – prachtige houtvormige PVC-jaloezieën.