De voordelen van een groene energieleverancier

Duurzaamheid is momenteel voor steeds meer mensen een prioriteit bij het bepalen van het energieverbruik. Het is dan ook niet raar dat steeds meer mensen voor schone energie kiezen: de energie die door de wind wordt opgewekt met behulp van windmolens, de zonnestralen met behulp van zonnepanelen of het water in gigantische dammen. Wij geven u 3 redenen om over te stappen op een groene energieleverancier.

1. Je bevordert een beter milieu

Grijze energie heeft een sterke impact op het milieu van onze planeet. U kunt een kleinere belasting heffen door te kiezen voor groene energie. Deze energie wordt uitsluitend op duurzame wijze opgewekt, zodat het milieu stabiel wordt onderhouden.

Door de zonnestralen op te vangen met zonnepanelen, besparen een groot aantal bedrijven in Nederland en de rest van de wereld het milieu in vergelijking met het verbranden van fossiele brandstoffen. Dit verhoogt de CO2-uitstoot.

Als u wilt bijdragen aan het verbeteren van het milieu en het verbruik van elektriciteit en gas wilt compenseren, is groene energie de beste oplossing.

2. De kans is groot dat u bespaart

Groene energie wordt vaak gezien als een dure versie van traditionele energie: grijze energie. Grijze energie wordt opgewekt door het verbranden van fossiele brandstoffen en groene energie wordt opgewekt door milieuvriendelijke systemen.

Hoge investeringen in de groene energiemarkt leidden in de beginjaren tot hoge maandelijkse energiekosten: het was duur om deze energie op te wekken. Na een forse stijging van de duurzame energieproductie is het veel goedkoper geworden: de maandprijzen voor dit type energie worden langzaamaan hetzelfde als bij conventionele energiesoorten.

Aangezien de prijzen voor groene energie sterk zijn gedaald, bespaart u waarschijnlijk aanzienlijk op uw maandelijkse en jaarlijkse elektriciteitsrekeningen.

3. Genereer zelf groene energie

Als extra reden om uw energieverbruik zo goedkoop mogelijk te maken, is er een onafhankelijke energieproductie: door zonnepanelen of windmolens op uw eigen terrein te plaatsen, kunt u uw eigen energie opwekken.

Voor een redelijke investering kunt u zonnepanelen in of rondom uw huis plaatsen. De gemiddelde investering in het gebruik van zonne-energie in het eerste jaar is enkele duizenden euro’s, maar zal de komende jaren al snel grote besparingen opleveren. Veel mensen investeren in deze vorm van energieproductie om er in korte tijd op te besparen.