Het onderhoud van tuinmeubelen

De temperaturen stijgen weer en het tuinmeubilair kan weer tevoorschijn komen! Alleen de stoelen zijn heel de winter niet gebruikt en het is dus handig om goed te checken of ze nog in goede staat zijn. Moeten ze worden behandeld of is het niet nodig? In deze blog leggen we het je uit!

Riet

Riet vereist geen speciale zorg. Wanneer je de loungeset weer gaat gebruiken, kun je hem schoonmaken met een milde zeepoplossing, wat eigenlijk al genoeg is. Als je de set onder een hoeslaken hebt staan, is dit in veel gevallen zelfs niet eens nodig. Je kunt de kussens gewoon terugleggen en er gelijk weer van genieten! Voor alle tuinmeubelen is het niet verstandig om een hogedrukreiniger te gebruiken. dit kan uw tuinmeubelen beschadigen, wat natuurlijk jammer is!

Kunststof

U kunt kunststof tuinmeubelen, net zoals riet, reinigen met zeepsop. Deze tuinmeubelen kunnen ook in de winter worden afgedekt met een hoes om de tuinmeubelen in de winter schoon te houden.

Teakhouten

In tegenstelling tot veel andere materialen heeft teak wel onderhoud nodig. Als je je tuintafel wilt gebruiken of de tafel na de winter weer wilt dekken, is deze bijvoorbeeld een beetje groen geworden. Met een behandeling kunt u de tafel in goede staat retourneren. Als u uw teaktafel goed wilt schoonmaken, kunt u Teak Cleaner gebruiken. Zorg ervoor dat de tuintafel nat is, gebruik indien nodig de tuinslang om de tafel nat te maken. Dit zorgt ervoor dat alle poriën van het hout opengaan. Breng vervolgens teak cleaner aan op tafel en laat 3 minuten intrekken. Dan maak je je tuintafel goed schoon. Let hierbij op in de richting van houtnerf. Na verwerking kunt u de tuintafel afspoelen, laten drogen en opnieuw behandelen met een teakhouten plank of teakhouten profiel. Gebruik je liever geen Teak Cleaner? Je kunt de tuintafel ook schoonmaken met zuiveringszout en een spons. Daarna kunt u de tuintafel opnieuw bewerken. Als u opzoek bent naar nieuwe meubels kunt u een kijkje nemen bij deze meubelwinkel in Bilthoven. Hier hebben ze een uitgebreid assortiment en is er voor iedereen wel iets te vinden.

Kussens

Veel kussen hebben een rits, hierdoor kunt u de hoes apart wassen. Dit kun je het beste op 30 graden doen. Sommige kussen hebben een waterafstotende en vuilafstotende laag die langzaam loslaat als je de kussens wast. Daarom raden we je aan om dit niet te vaak te doen. Zo kunt u het langst genieten van uw kussens!