De woonkamertrends van 2021

Sommige mensen vinden het leuk om hun huis af en toe een upgrade te geven. Door de woontrends in de gaten te houden, krijg je elk woonseizoen weer nieuwe inspiratie. Ook de trends van 2021 zal zorgen voor nieuwe inspiratie. Over het algemeen willen we in 2021 een interieur creëren die gastvrijheid uitstraalt. Zodra we weer op bezoek mogen komen na het covid-19 virus zullen we elkaar namelijk veel gaan opzoeken.

Metaal

Metaal is helemaal terug van weg geweest. Unieke metalen designs zijn een perfecte eyecatcher in je woonkamer. Messing, gouden en zilveren afwerking geeft toch een beetje glamour aan je huis. Denk hierbij aan metalen tafel poten of gouden klinken.

Ronde zetels

Ga jij binnenkort een zetel kopen? Ronde vormen ga je erg veel terugzien op gebied van interieur. Ronde vormen geven een zachte uitstraling en breken de harde lijnen van een vierkante of rechthoekige kamer. Als je opzoek bent naar een gezellige zetel, is een ronde bank precies wat je zoekt. Naast ronde meubels, zijn ronde accessoires ook een must have. Bijvoorbeeld ronde vazen, ronde kussens en ronde spiegels.

Traditionele stijlen

Vintage is ook trending in 2021. Veel ontwerpen halen hun inspiratie uit traditionele items. Bezoek daarom in 2021 een tweedehands winkel of een kringloop. Combineer moderne meubels met vintage meubels voor een fijne sfeer in huis.

Duurzaamheid

Een trend die mooi aansluit bij de vintage stijl is duurzaamheid. Duurzaamheid speelt al een langere tijd een grote rol op het gebied van wonen, wat niet veel zal veranderen in 2021. Veel meubels zullen gemaakt zijn van gerecycled materiaal zoals hout, rotan en bamboe. Duurzaam meubilair is perfect geschikt voor rustieke huizen en huizen met een landelijke stijl. De meubels zullen net wat duurder zijn dan doorgaans meubelen maar gaan hierdoor een langere tijd mee. Speel om bepaalde tijd met accessoires voor een afwisselend effect.