Tips om voedselverspilling tegen te gaan

De een gooit met schuldgevoel het eten van de dag ervoor weg, terwijl een ander er niet eens over schuldgevoelens nadenkt. Het is algemeen bekend dat er vrijwel veel eten wordt weggegooid. In Nederland wordt er dagelijks 5 miljoen kilo voedsel verspild in Nederland. Jaarlijks wordt er wereldwijd 1.3 miljard ton aan voedsel verspild. Dit is ongelofelijk veel. En dat gaat niet alleen maar over schillen, maar ook eetbaar voedsel.

Waarom verspillen wij zoveel voedsel?

Het kan zijn dat je iets te lang buiten de koelkast hebt laten liggen of dat de koelkast niet op goede temperatuur is waardoor bacteriën zich snel kunnen verspreiden. Vaak kopen we ook eten in de supermarkt, wat we uiteindelijk niet eten. Hierdoor verdwijnt 14% van het eten wat we kopen uiteindelijk in de prullenbak. Dit is zonde, voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Hieronder vind je een aantal tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Temperatuur van de koelkast

De perfecte temperatuur voor een koelkast is 4 graden. Wanneer de koelkast hoger staat, verspreiden calorieën zich steeds meer. Groenten en fruit hoeven niet in de koelkast want die bederven alleen maar sneller. Echter, gesneden groenten en fruit kan je beter wel in de koelkast bewaren.

Koop voordelig in

Mega Food Stunter wil bijdragen aan een betere wereld door samen met de consument tegen voedselverspilling te gaan. Ze bieden een voedselpakket aan wat boordevol zit met diepvriesproducten. De box wordt gevuld met producten die op dat moment beschikbaar zijn. Het zijn topkwaliteit diepvriesproducten die een kleine afwijking hebben. Denk bijvoorbeeld aan verpakkingen die anders zijn, gewicht wat verschilt of seizoensgebonden producten. In een vleespakket ontvang je 9 kilo vlees, en dat voor maar 35 euro. Dit kan je invriezen. Het vlees wordt dus niet weggegooid waardoor je bijdraagt aan een betere wereld.

1x per week kliekjesdag

Heb je nog een bakje pasta over? Of een beetje rijst? Maar is het allemaal net niet genoeg? Heel herkenbaar! Las één keer per week een kliekjes dag in. Maak allemaal kleine schaaltjes eten. Dit ziet er ook nog eens super gezellig uit!