Dit kun je maken met panko

Natuurlijk is een AVG’tje nooit verkeerd, maar na een tijdje kan het wel een beetje saai worden. Het is namelijk ook wel leuk om een keer te experimenteren in de keuken, toch? Dit kun je dus heel simpel doen door ingrediënten te gebruiken die je normaal gesproken niet gebruikt. Deze kun je ook gewoon vinden in de Nederlandse supermarkt, maar anders sowieso in een toko of bestellen via een website, zoals bij asian food lovers.

Panko

Als je ooit op vakantie bent geweest in Azië, dan heb je het vast wel al eens gegeten: panko. Dit is een Japans paneermeel dat van een speciale soort witbrood wordt gemaakt. Het wordt dan door elektrische stoom gegaard in plaats van in de oven. Dit zorgt ervoor dat het brood geen korst krijgt. Na het garen wordt het brood dan tot grove vlokken gemalen. Panko is veel luchtiger, knapperiger en lichter dan paneermeel dat wij hier kennen.

Zo smaakt het

Panko is net iets zoeter dan gewoon paneermeel. Het heeft een luchtige en knapperige structuur. Je kunt het in principe gewoon gebruiken als paneermeel, maar je zult al meteen merken dat je snack of diner net even wat lekkerder wordt. Om dit ingrediënt te kunnen gebruiken, heb je ook nog ei en bloem nodig. Wanneer je al aan het koken bent en je geen panko in huis hebt, kun je ook nog altijd gewoon paneermeel gebruiken. Houd er wel rekening mee dat het dan iets anders zal smaken, want alleen met panko kun je een licht, maar crunchy jasje krijgen.

Zo gebruik je het

Panko is het perfecte ingrediënt om je eten zoals kip, garnalen, vis, tonkatsu of je lievelingsgroenten een extraatje te geven. Je moet het eten hiermee paneren en daarna kun je het frituren of in hete olie bakken. Je kunt zo’n beetje alles hiermee bedekken, alleen vochtige dingen zoals tomaat of komkommer zijn niet zo handig.