Een tweede huis op de camping

Een seizoen lang kamperen op een camping in Nederland voelt voor vele Nederlanders vaak als hun tweede huis. Vele Nederlanders huren dan ook een seizoenplaats of een jaarplaats op de camping. Lees er hier meer over.

Wat is een seizoenplaats?

Een seizoenplaats is een kampeerplaats die voor een (zomer)seizoen gehuurd wordt. Dit betekend op Vakantiepark de Zeeuwse Parel van 1 maart tot 1 november. Je haalt je kampeermiddel aan het einde van het seizoen weer weg. Hiervoor hebben wij algemene voorwaarden en een aanvullend huisreglement. In de voorwaarden staan bijvoorbeeld regels met betrekking tot annulering en gebruik door derden. In het huisreglement kan u de verdere regels doorlezen zoals dat huisdieren zijn toegestaan maximaal 2 per vak en de regels over geluidsoverlast. Huur nu ook jouw seizoenplaats seizoenplaats camping Zeeland.

Wat zijn je rechten voor volgend jaar?

Aan het eind van het seizoen is de overeenkomst afgelopen. Wil je volgend seizoen terug komen dan moet je een nieuwe overeenkomst aangaan met onze camping. De camping is niet verplicht een nieuwe overeenkomst aan te gaan. Daarnaast staat het de camping vrij om zijn voorwaarden en prijzen voor het volgend seizoen te wijzigen. Wij zijn aangesloten bij de Recron en volgen dan ook deze regels. U kunt er bij ons ook voor kiezen uw caravan in de winter te laten staan. Hiervoor betaald u dan eenmalige winterstalling van € 157,- De voorwaarden hiervan zijn dat uw plaats dan niet meer onder seizoenplaats valt maar onder vaste staanplaats.

Wat is een vaste plaats?

Een jaarplaats is een kampeerplaats waar de (sta)caravan gedurende het gehele jaar blijft staan. Meestal is het kampeermiddel moeilijk verplaatsbaar. Meestal huur je de grond voor 1 jaar met stilzwijgende verlenging. De caravan mag heel het jaar blijven staan alleen op onze camping is overnachten alleen toegestaan van 1 maart tot 1 november.

Jouw eigendom op gehuurde grond

Het plaatsen van een (niet verplaatsbare) stacaravan of chalet op grond van een ander brengt een risico met zich mee. De wet kent namelijk geen huurbescherming voor recreatiegrond. Het risico van investeringen is dat je het aan het einde van de huurperiode moet verwijderen. De huur van de grond geldt namelijk voor een tijdelijke periode.