Handdoeken voor huidverzorging

Het kopen van de juiste handdoeken is een zeer belangrijke stap om je huid gezond te houden. Er zijn verschillende soorten handdoeken gemaakt voor verschillende doeleinden en voorkeuren. Daarom is het goed om verschillende handdoeken in je kast te hebben zodat je huidverzorgingsroutine optimaal is.  

Het gigantische badlaken 

Badlakens zijn groot van formaat in vergelijking met gewone badhanddoeken, zodat je je er helemaal in kunt wikkelen of als sarongs kunt dragen. Super absorptievermogen, pluche lichaam, zacht gevoel; deze eigenschappen maken het een van de meest geschikte badhanddoeken die online verkrijgbaar zijn. Het is goed om er sowiezo een paar van deze in kast te hebben liggen om je lichaam mee af te drogen na het douchen. Ga voor zo’n grote omdat de badkamer na een hete douche best koud kan aanvoelen.  

De gezichtshanddoek 

Je gezichtshuid is vatbaar voor de meeste schade omdat deze gedurende de dag wordt blootgesteld aan allerlei soorten stressfactoren. Het dragen van een goede handdoek waar je ook gaat, is een cruciale stap op weg naar een betere huidverzorging. Gezichtshanddoeken zijn over het algemeen veel kleiner dan badhanddoeken, compact genoeg om in je tas te dragen.  

De gymhanddoek 

Het verbranden van die calorieën wordt gemakkelijker als je kunt vertrouwen op een goede handdoek om voor het zweet te zorgen. Een gymhanddoek is kleiner dan een badhanddoek maar groter dan een washandje. Een goede gymhanddoek moet absorberend zijn en snel drogen zodat het zo min mogelijk geur afgeeft.  

De zachte handdoek 

Je handpalmen zijn een van de snelste overbrengers van ziektekiemen en het duurt niet lang voordat de huid daar zijn zachtheid verliest. Dit maakt het verzorgen van je handen zowel belangrijk voor je huid als voor je hygiëne. Een goede handdoek is daarbij cruciaal. Handdoeken zijn kleiner dan badhanddoeken maar groter dan washandjes. Ze moeten absorberend en bijzonder zacht zijn voor je huid.