Kastanjehouten poort met slot

Veel mensen wil graag hun tuin afsluiten met een poort met slot. Dat geeft een veilig gevoel. Een kastanjehouten poort wordt vaak gekozen vanwege de mooie look en de gunstige eigenschappen van het hout. U heeft lang plezier van kastanjehout en u hoeft het niet te behandelen. Toch is een houten poort niet zo’n goed idee als u er een slot met sleutel op wil zetten.

Hout werkt. Als het droog is, krimpt het, als het nat is, zet het uit. Op zich is dat helemaal geen probleem, maar wel als er een slot met sleutel op zit. Doordat het hout werkt, is er een grote kans dat het slot niet lekker werkt. Als je geluk hebt, kun je het oplossen door de poort een beetje te stellen, maar er komt vast en zeker een moment dat je het slot met geen mogelijkheid met je sleutel kunt openen (en meestal gebeurt dat als je met je fietsje buiten de poort staat en er verder niemand thuis is 😉).

Poort met kastanjehouten latten

Wat jammer hè, want een houten poort staat zo gezellig! Is een kastanjehouten poort met slot dan helemaal geen optie?

Zeker wel! Als u het frame van metaal laat maken, kunt u de poort prima (laten) bekleden met halfronde kastanjehouten latten. Vindt u het niet erg als u een beetje inkijk heeft, dan zet u de laten wat verder uit elkaar; wilt u uw poort helemaal zichtdicht, dan zet u aan beide kanten van de poort kastanjehouten latten.

Zo heeft u de charme en de gezellige look van een kastanjehouten poort én de zekerheid dat uw poort met sleutel altijd te openen is.