Tuintrends van 2020

Een tuin is niet iets wat je ieder jaar opnieuw inricht. Toch is het leuk om als het voorjaar nadert je tuin een frisse uitstraling te geven. Dit kan gelukkig met een paar kleine veranderingen. Lees in dit artikel wat de nieuwe trends voor je tuin zijn dit jaar en geef zo jouw tuin die boost om hem weer helemaal klaar te maken voor het voorjaar.

Tuintrend 1: Rustplek

Om  jouw tuin te veranderen in een soort paradijs waar je heerlijk kunt uitrusten, maak je gebruik van rustige, neutrale kleuren. Gebruik een combinatie van licht hout en zwart aluminium in je tuinmeubelen. Zorg er verder voor dat rommelige dingen die je rust verstoren buiten het zicht staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kliko’s. Door een kliko ombouw te plaatsen van licht hout blijft je tuin thema intact en hoef je niet tegen je lelijke containers aan te kijken.

Tuintrend 2: Zwart en wit

In deze tuintrend zijn de hoofdkleuren natuurlijk zwart en wit. Door het gebruik van witte stoelen en zwarte plantenbakken houd je de tuin strak en modern. Maak verder geen gebruik van veel gekleurde planten en bloemen, maar kies voor veel groen. Gebruik in het terras grote vierkante tegels en voeg bijvoorbeeld een houten tafelblad toe. Verder kun je toch een beetje kleur toevoegen aan je tuin door bijvoorbeeld felgekleurde tuinkussens op je lounge set te leggen.

Tuintrend 3: Tropisch paradijs

Voor mensen die houden van exotische planten is deze trend perfect. Alle felle kleuren zijn hierbij mogelijk in zowel planten als tuinmeubels en decoratie. Kies verder voor accessoires als lampionnen met apen of flamingo’s en combineer grote groene planten met gekleurde bloemen. Hierdoor creëer je een echt jungle gevoel, gewoon in jouw achtertuin.