woon stijl

Ontdek jouw woonstijl en laat je adviseren

Je weet ongeveer wat je leuk vindt, wat bij je past. Daar je hele interieur op afstemmen is nog een hele kunst. Hoe ga je te werk? Stap 1 is het niet ongeveer, maar juist goed weten wat jouw stijl is. Stap 2 is met de juiste inspiratie en deskundige begeleiding jouw ideale interieur samenstellen.

Ga jij voor een beachy woonstijl of kies je liever voor klassiek? Houd je van vintage of voel je je meer thuis in een eclectisch samengesteld interieur? Voor welk interieur kies jij?

Jouw woonstijl heeft niet alleen te maken met dat wat je mooi vindt, maar ook waar je in je persoonlijke leven waarde aan hecht. Houd je van een eenvoudig of misschien zelfs minimalistisch leven. Of ga je voor de bohemian lifestyle. Bij al deze levensstijlen past een interieur dat jouw levensfilosofie bevestigt.

Je kunt je natuurlijk tegoed doen aan inspiratie via verschillende sites zoals Pinterest en Instagram, maar iedereen weet dat het plaatje nooit helemaal past in dat wat jij voor ogen hebt. Je hebt een woning waarin het nou net even anders is. En dan is een goed advies om dát te creëren wat jij voor ogen hebt, heel erg welkom.

Advies van deskundige medewerkers van Flinders

Bij woonwinkel Flinders weten de medewerkers daar absoluut raad mee. Zij zijn op de hoogte van wat er allemaal mogelijk is en wat er te koop is als het gaat om designmeubels. Designmeubels? Inderdaad, want die geven elk interieur -van welke stijl dan ook- net de juiste touch.

Een stijlvol en tijdloos interieur, kan eigenlijk niet zonder. Je ziet het direct als er meubels staan die de tand des tijds kunnen doorstaan. Evergreens, klassiekers. Mooi en functioneel vormgegeven. Sterk en tijdloos.

Je ziet het, en je voelt het ook. Wonen is immers gevoel. Wonen is emotie. Natuurlijk. Juist daarom is een onafhankelijk advies van iemand die kennis van zaken heeft zo belangrijk. Van iemand die verstand heeft van wat een meubel in een ruimte kan doen. Wat het voor de stijl van je interieur kan betekenen.

Een designbank geeft in een helder Scandinavisch interieur een andere uitstraling dan in een industrieel interieur. De bank past in beide interieurs, maar wat wil je met de toevoeging van juist deze bank bereiken en voor welke kleur kies je dan?

Kies je woonstijl

Het zijn vragen die je samen met een woondeskundige kunt beantwoorden. Even een paar vragen om je al een eind op weg te helpen. Denk maar eens na over de volgende vijf vragen.

  1. Welk type mens ben je (introvert, extravert, creatief, pragmatisch)?
  2. Hoe gebruik jij je woning (vrienden uitnodigen, gezinsleven, werkplek)?
  3. Houd je van kleurrijk of juist van een minimum aan kleur?
  4. Richt jij bewust in of laat je het organisch ontstaan?
  5. Houd je van een open karakter in een huis of kies je voor knusse hoekjes?

Aan de hand van deze vragen, kom je al een stuk verder in de richting van het stijltype waar jij het beste bij gedijt. Wil je nog een verdiepingsslag maken? Doe dan de Flinders woonstijlenquiz, die bestaat uit het aanklikken van beelden van interieurs die jou aanspreken, waar jij je het best bij voelt of waar je naar verlangt. Daaruit rolt het type woonstijl, helemaal voor en van jou. Vervolgens kun je je zo goed mogelijk laten adviseren door deskundigen om deze woonstijl tot zijn recht te laten komen.