inboedel verzekering

Ga voor zekerheid, nu jullie samen gaan wonen!

De tijd is aangebroken om samen verder te gaan in één huis. Weg uit je studentenhuis of bij je ouders, een spannend moment voor allebei. Jullie financiële situatie verandert mee en hierover moeten natuurlijk afspraken gemaakt worden. Tijd om een checklist te gaan maken en het een en ander te regelen. Te beginnen met de verzekeringen.

Nu jullie beide het ouderlijk huis of studentenhuis verlaten is het tijd om te gaan nadenken over de meubels die over verhuist mogen worden of die nieuw gekocht moeten gaan worden. Vanaf nu zijn de spullen slechts van jullie twee en hebben jullie samen meer geld te besteden. Jullie inboedel wordt meer waard dan voorheen, daarom is het nu dan ook verstandig om te kiezen voor een inboedelverzekering. Want mocht er ooit iets gebeuren, dan staan jullie niet met lege handen.

Wat bedoelen we precies met inboedel?

De spullen die je kan verplaatsen in en om het huis vallen onder inboedel. Dingen die aan je huis vast zitten zoals; inbouwapparatuur of een vastgelijmde parketvloer en zelfs je auto die vallen dus niet onder deze verzekering. Eigenlijk is het heel simpel, alles wat je niet weg kan halen zonder het te beschadigen valt onder opstal en behoort tot het huis.

In welke situaties biedt het een uitkomst?

De inboedelverzekering dekt zowel binnen als buitenshuis, zolang het geen schade is die je zelf veroorzaakt hebt met opzet of perongeluk. Deze verzekering is niet verplicht, maar voor iedereen wel aan te raden. Want je hebt iets om op terug te vallen bij de volgende gevallen:

  • Inbraak in je huis
  • Brand schade
  • Wateroverlast / blikseminslag
  • Ontploffing of storm

Als je een inboedelverzekering afsluit, kan je voor verschillende dekkingen kiezen die bij jullie van toepassing zijn. Elke verzekeraar is het wat anders, dus kies verstandig en zorgvuldig voor je iets afsluit. Ook kan je een inboedelverzekering berekenen bij Diks, zo voorkom je een te hoge premie en kies je de beste verzekering die goed aansluit of je persoonlijke en financiële situatie.

Heb je al een inboedelverzekering?

Het kan natuurlijk het geval zijn dat een van jullie of beide nog een verzekering hebben lopen, wat doe je dan in zo’n geval? Neem je huidige inboedelverzekering onder de loep en start met het vergelijken van verschillende verzekeraars. Blijf je bij de huidige verzekeraar, dan is dit zeer makkelijk om aan te passen. Bekijk zeker de kleine lettertjes, want soms kan het goed het geval zijn dat je gebonden bent aan een eerste contractjaar en kan je dus nog niets opzeggen. Controleer dit op tijd!